Kaos Temple - cerkev, ki je postala skejt park
Utrip mesta · arhitektura

Cerkev je prostor spokoja, kjer vladajo molitev, tišina in občasno zborovsko petje. A iz cerkve v španskem mestu Illanera ne boste slišali žebranja in petja, temveč vrtenje koleščkov in navdušene krike. Notranjost 100 let stare cerkev je namreč ekipa La Iglesia Skate predelala v skejt park. Ladjo, kjer so sicer klopi za vernike, je tako zamenjal poligon za rolkanje (”half-pipe”), prezbiterij z oltarjem kavč in miza, freske pa slikoviti grafiti.

V španskem mestu Illanera je ekipa La Iglesia Skate zgodovinsko, 100 let staro cerkev spremenila v slikovit skejt park, imenovan Kaos Temple, ulični umetnik Okuda San Miguel pa je poskrbel za pisane grafite.

PREBERITE ŠE: Mobilité = skejt + delavniški stol

San Miguel morda ni Michelangelo, a njegove slikovite umetnine, ki so zapolnile strop in stene cerkve, prevzamejo kot freske v Sikstinski kapeli. Cerkev je zdaj tako ne več svetišče za vernike, temveč svetišče za ljubitelje rolkanja in umetnosti.

Kaos Temple - cerkev, ki je postala skejt parkOdpri galerijo

Arhitekturno čudo Casa Del Acantilado Casa del Acantilado: nenavadna hiša, ki se je ne bi sramoval niti Hundertwasser Načrti za nov stadion nogometne ekipe Chelsea. Herzog & de Meuron: Chelsea dobiva nov stadion Najvišja stavba na svetu - The Bride v Iraku The Bride – najvišja stavba na svetu bo imela dom v Iraku Selgas Cano Architecture Najbolj kul pisarne na svetu ·