alvaro-reyes-500037-unsplash
V zraku · tehnologija

Po številnih škandalih, do katerih je prišlo zaradi vohunjenja za podatki na različnih spletnih platformah, se ljudje še kako zavedamo, da nikjer nismo varni. Kaj vse o vas zares vedo internetni giganti?

Ameriški tehnološki koncern Apple se je odločil, da strahu pred izgubo zasebnosti naredi konec. Njegovi uporabniki bodo odslej imeli možnost, da podatke zasebne narave prenesejo na svoje naprave.

Kako je mogoče prenesti strogo zaupne podatke?

Za začetek kliknite tukaj. Preusmerjeni boste na Applovo podstran, namenjeno zasebnosti.

Izberite gumb “Manage your Privacy”, ki se nahaja v spodnjem delu strani.

Poiščite poglavje “Data and Privacy”, ki ga boste našli v srednjem delu strani. Po kliku na gumb “Visit your Data and Privacy page” se boste morali v sistem prijaviti z računom Apple ID.

Ko boste zahtevali kopijo svojih podatkov, vam bo Apple ponudil naslednje:

  • uporaba aplikacij in informacije o aktivnosti v obliki preglednic ali datotek v formatih JSON, CSV, XML ali PDF,
  • dokumenti, fotografije in videoposnetki v izvirnem formatu,
  • stiki, koledarji in zaznamki v formatih VCF, ICS in HTML.

Po tem, ko boste izvedeli, katere podatke o vas hrani Apple, ne boste več živeli v iluziji. Omeniti velja še, da je uporabnikom ponujena tudi možnost popravljanja nepravilnih podatkov.


shutterstock_407607301 10 najboljših aplikacij za poslovno rabo tablice huawei-liam-11 Ali so tablice primerne za otroke? ezgif.com-webp-to-jpg (13) Omejena kolekcija ure, s katero NASA obeležuje 60 let raziskovanja vesolja cell-phone-connection-contact-6111 Facebook uvaja novo funkcijo, ki vam bo “rešila življenje” · ·