Antiklise_Kay Bojesen
Utrip mesta · otroci

Kay Bojesen ni bil navaden oblikovalec lesenih igrač. Iz lesa je mu je uspelo ustvariti najbolj okrogle, najbolj mehke in najbolj prisrčne živali. Držal se je načela, da se morajo vse linije v oblikovanju ”smejati.”

Kay Bojesen je bil danski srebrar in oblikovalec, ki je svojo strast v tridesetih letih prejšnjega stoletja našel v oblikovanju lesa. Pričel je ustvarjati lesene živali, ki so sovpadale z njegovim prepričanjem, da mora biti izdelek, okrogel in mehak in rokam prilegajoč. Najprej je nastal kuža, ki se mu je pridružila zebra, pa konj, opica, slon, papiga medo in na koncu povodni konj.

Vmes je presenetil z ”neživalsko” igračo, ko izdelal  kraljevega stražarja. Ustvaril je ljubljene in tople karakterje, ki so jih otroci po vsem svetu vzeli za svoje. Četudi je Kay Bojesen preminil leta 1954, njegove živali veselo in živahno živijo naprej. Njegovi štirje vnuki so nadaljevanje dedovega dela zaupali skupini Rosendahl Design Group, ki razvija naprej čudovito delo danskega oblikovalca.


Vittra-So_dermalm_Photo_Kim-Wendt-36.jpg Šola, ki otroka navdušuje sestavljanka Spoznavanje sveta skozi puzzle nahrbtnik Tapravi nahrbtnik, za dolge jesenske pohode otroci_1_salomon kids 2 Obutev za v šolo in za na igrišče · ·