Pri katerih letih ljudje najbolj varamo?
V zraku · buzz buzz

Kdaj ljudje najpogosteje varajo? To se je vprašal britanski spletni portal za spoznavanje IllicitEncounters.com in v raziskavi, v kateri je sodelovalo milijon njegovih uporabnikov, prišel do zaključka, da so ljudje najbolj nagnjeni k varanju na prelomu desetletja, in sicer pri starostih 19, 29, 39, 49 in 59 let. Toda eno leto je še posebno kritično …

Kdaj ljudje najpogosteje varajo svoje partnerje? Izsledki raziskave spletnega portala IllicitEncounters.com, v kateri je sodelovalo kar milijon uporabnikov, so pokazali, da so ljudje najbolj nagnjeni k varanju v letu pred okroglo obletnico, in sicer, ko so stari 29, 39, 49 in 59 let. To obdobje za mnoge predstavlja življenjsko prelomnico, zato se pojavi večja želja po iskanju novih izzivov in ljubezenskih dogodivščin.

Leto, ki se je izkazalo za najbolj ”nevarno”, je 39. Pri tej starosti je namreč največ ljudi zagrešilo prešuštvo. Gre za obdobje, ko imajo mnogi krizo srednjih let in začnejo koprneti po mladosti, drugi pa doživljajo svojo drugo mladost ter iščejo nove izzive in razburjenja. Številni varajo, da bi pritegnili pozornost, kar je posebno pogosto v zvezah, v katerih je eden izmed partnerjev prezaposlen oz. zanemarja svojo boljšo polovico, nekateri pa varajo tudi zaradi maščevanja.

PREBERITE ŠE: 11 drobnih, a pomembnih stvari, ki so nujne za dobro zakonsko življenje

Največ prešuštva je sicer poleg tistih, ki so stari 39 let, med starimi 49 in 29 let (drugo in tretje mesto). Za najbolj kritično obdobje v letu se je izkazalo poletje. Tedaj so ljudje za kar 25 odstotkov bolj naklonjeni varanju, je pokazala raziskava IllicitEncounters.com, ki je razkrila tudi najpogostejše vzroke varanja.

Najpogostejši vzroki varanja:

  • pomanjkanje vznemirjenja in strasti med rjuhami (76 odstotkov)
  • ”priložnost dela tatu” (54 odstotkov)
  • dolgčas v zvezi (46 odstotkov)
  • ponovna vzpostavitev stika z bivšo ljubeznijo na družbenem omrežju (28 odstotkov)
  • želja po spremembi (22 odstotkov)
Ilustracije, ki na domiseln način orisujejo svet v katerem živimo. Zabavne ilustracije, ki na domiseln način orisujejo svet, v katerem živimo Živali, ki vadijo jogo. Živali, ki obvladajo jogo bolje kot vi! Z monociklom na vrhu dimnika. Vragolije z monociklom na vrhu 256 metrov visokega dimnika Tako bi bile videti naslovnice znanih revij, če bi svetu vladali psi. Tako bi bile videti naslovnice revij, če bi svetu vladali psi · · ·