liar-liar
V zraku · buzz buzz

Lažeš tudi ti? Naj te pomirimo, da lažemo praktično vsi. Zanimivi pa so izsledki raziskave, ki ugotavlja, da je bolj lažniv ta spol!

Dejstvo je, da lažemo vsi, a moški imajo pri tem bolj umazane roke kot ženske, saj v povprečju na leto izrečejo 1092 drobnih laži (nekje tri na dan), medtem ko ženske dnevno podelijo približno dve, kar na letni ravni nanese 728. Če je to malce presenetljiv podatek, pa vsekakor ni, da se zaradi laganja manj moških počuti krive (70 odstotkov), medtem ko 82 odstotkov žensk trdi, da jih zato peče vest. In katera je najpogostejša ženska laž? ”Nič ni narobe, v redu sem.” Kaj pa moška? To pa izveste v nadaljevanju, ko vam bomo razkrili 10 najpogostejših moških in ženskih laži.

V življenju ne gre brez laži, vsaj če gre verjeti izsledkom številnih raziskav, ki ugotavljajo, da se tako moški kot ženske lažemo na dnevni ravni. In komu najpogosteje lažemo? Mamam! Da je svoji mami govorila neresnico je namreč priznala kar petina žensk in četrtina moških. Laži pa niso prizanesene niti partnerjem, ki se jim občasno zlaže 71 odstotkov ženske in še štiri odstotke več moških. Ob tem je treba poudariti, da gre v večini primerov za drobne oz. bele laži, ki so povsem nenevarne in neškodljive in jih eni in drugi izrečejo zato, da partnerja ne bi prizadeli. Zelo pogosto se zlažemo o svojih čustvih.

PREBERITE ŠE: 6 nasvetov, kako kar najhitreje preboleti razpad zveze

Občutek krivde je kakopak na strani žensk. Medtem ko ima slabo vest zaradi laganja 70 odstotkov moških, vest razžira 82 odstotkov žensk. A laganje je v človeški naravi (čeprav izvora znanstveniki še niso odkrili) in pomemben del družbene interakcije. Neredko so laži tako spontane, da pozabimo, da smo jih sploh izrekli. Zato ni presenetljivo, da tri četrt ljudi verjame, da je laganje sprejemljivo, če s tem komu prihranimo razburjenje oz. bolečino. In katerih je 10 najpogostejših drobnih laži, ki jih izrečejo moški in katerih 10, ki jih izrečejo ženske?

10 ”naj” moških laži

Nisem spil veliko.
Nič ni narobe, v redu sem.
Nisem imel signala.
Ni bilo tako drago.
Že prihajam.
Obtičal sem v gneči.
Ne, tvoja zadnjica ne izgleda velika v tem.
Oprosti, preslišal sem tvoj klic.
Shujšala si.
To sem si od nekdaj želel.

10 ”naj” ženskih laži

Nič ni narobe, v redu sem.
Ne vem, kje je. Nisem se je dotaknila.
Ni bilo tako drago.
Nisem spila veliko.
Glava me boli.
Bilo je na razprodaji.
Že prihajam.
Oh, to imam že celo večnost.
Ne, (tega) nisem vrgla stran.
To sem si od nekdaj želela.


104-letna Grace 104-letna Grace Brett: resnična super babica Videz ni pomemben: 20+ malenkosti, ki moškega naredijo IZJEMNO seksi Videz ni pomemben: 20+ malenkosti, ki moškega naredijo IZJEMNO seksi Ahat kristali kot platno Ahati, ki spominjajo na fotografije pokrajine Mački, ki kujejo zaroto 13 zlobnih mačk, ki kujejo zaroto proti svojim lastnikom · ·