Close-up of Woman Shoveling her Parking lot
Utrip mesta · šport

Kidanje snega je verjetno najbolj nepriljubljena rekreacija, predvsem za to, ker je neprostovoljna, saj je za razliko od npr. fitnesa, v dnevih, kot je današnji, ne moremo preskočiti. A zakaj bi plačevali vstopnine in tečaje, ko pa lahko kidanje izkoristite za vrhunski trening, ki bo ojačal vaše bicepse, tricepse, trebušne in nožne mišice. Kar naenkrat se kidanje sploh ne sliši več tako slabo. Preverite kako se ga lotiti za dober trening.

Kidanje snega je obvezno zimsko opravilo, ki mu ubežijo le redki. In če ste prebrali naš prispevek Kako postati bolj karizmatičen, potem veste, da lahko že samo z drugačno perspektivo to, morda za vas nadležno opravilo, vzljubite. Glejte nanj kot na trening, ne kot na nebodigatreba. Izkoristite odmetavanje snega z lopato za odmetavanje bodisi odvečnih kilogramov ali za dober trening. Ker če se zadeve lotimo pravilno, bosta delala levi biceps in desni triceps (ali obratno, če ste levičar), zaradi počepanja, ker moramo držati čvrst trup (da nam ga ne upogne in skrivi hrbet), pa še noge in enako intenzivno tudi trebušne mišice.

PREBERITE ŠE: YouTube – vaš osebni trener

Vse to seveda ob upoštevanju pravilne tehnike. Samo v Ameriki se letno zaradi kidanja poškoduje skoraj 12 tisoč ljudi. Na tapeti je ponavadi hrbet. Da ne greste po poti prej omenjenih, se ne upogibajte s hrbtom (spodnji primer; glej zadnjo sliko, je le za najbolj izkušene), ampak namesto tega počepnite in držite čvrst trup. Sneg na lopati dvignite z nogami (ne s hrbtom) in lopato obračajte s celim telesom, ne le z zasukom zgornjega dela. Spodaj pa je še grafičen prikaz, kako kidanje spremenite v odličen trening.

sarahsnowshovel2

sarahsnowshovel4slower

sarahsnowshovel3slow


Beyonce Super Bowl: nepozabni glasbeni nastopi med polčasi Super Bowla lindseyvonn_theclimb_trailer Lindsey Vonn: Vzpon – dokumentarni film o najuspešnejši smučarki vseh časov Camping by the lake in Colorado Mountains. Kampiranje: najboljši šotori za vse ekstremne vremenske razmere djokotank Teniški dvoboj: Novak Đoković proti tanku ·