Čajna hiška
Utrip mesta · arhitektura

Si kdaj zaželite le za nekaj minut pobegniti pred gnečo in zvoki mesta? V Pragi se skriva majhna čajna hiša, ki vas popelje v drugi svet.

Na pol divji in dobro skriti vrt na obrobju češke prestolnice skriva pravo presenečenje. V njem je namreč skrita majhna lesena čajna hiška, ki vas popelje v vzporedni svet miru.

Čajna hiša, ki jo je izdelal arhitekt češke družbe A1 Architects David Maštálka, je velika le 2,1 kvadratnega metra in je izdelana iz naravnih materialov. Arhitekt je sledil japonski tradiciji minimalizacije prostora, zunanjost hiše pa je izdelal nevpadljivo. Ob vstopu v majhen glavni prostor pa se srečate s skritim svetom, kjer čas teče svojo pot. Svetlobni žarki v prostor vstopajo prek prosojne kupole, središče majhne sobice pa je ognjišče, kjer si lahko skuhate svoj čaj in preprosto uživate.

Jo boste obiskali?

Čajna hišaOdpri galerijo

Najdaljši most za pešce v Evropi Najdaljši in najlepši most za pešce v Evropi from-the-moment-you-get-off-the-elevator-the-space-seems-bright-and-airy Na obisku pri 7 spletnih velikanih: Foursquare Prostorno mikro stanovanje Mikro stanovanje na Manhattnu, ki po prenovi izpade prostorno inside-facebook-take-a-tour-through-the-social-networks-new-york-city-headquarters Na obisku pri 7 spletnih velikanih: Facebook · · ·