Kolesarska čelada Lego
V zraku · dizajn

Figurice Lego so nedavno oživele na filmskih platnih, ne bodite pa presenečeni, če boste v prihodnosti na cestah naleteli na figurice Lego v naravni velikosti. Simon Higby in Clara Prior sta namreč izdelala kolesarsko čelado, ki je kopija pričeske figurice Lego v naravni velikosti.

Kolesarje na cestah hitro spregledamo, a kolesarja s čelado, ki je kopija pričeske figurice Lego, ne bi nikoli. Nenazadnje, koliko figuric Lego pa dnevno vidite na cesti? Ne veliko, ugibamo. Za oglaševalsko agencijo DDB sta jo izdelala Simon Higby in Clara Prior.

PREBERITE ŠE: Skulpture Vojne zvezd v obliki čelad Stormtrooperjev

Namen čelade Lego, ki jo je izdelalo dansko podjetje MOEF, je pripraviti otroke, da nosijo čelado, ne da bi bili v to prisiljeni. Čelada je trenutno zgolj prototip, mi pa drži pesti, da jo bodo poslali v serijsko proizvodnjo. Spomnimo, v Sloveniji so po novem kolesarske čelade obvezne do 18. leta starosti.

Kolesarska čelada Lego:

Nastajanje kolesarske čelade LegoOdpri galerijo

Bivak II na Jezerih je odprt od zadnjega septembrskega dne. Odprli nov bivak II v Julijskih Alpah Najbolj izjemne skulpture na svetu Najbolj izjemne skulpture na svetu · · ·