Koliko bakterij živi na tvojem telefonu?
V zraku · buzz buzz

Misliš, da na straniščni deski mrgoli največje število bakterij? Motiš se. Več jih je na tvoji najljubši igrači, ki se je po nekaterih raziskavah na dan dotakneš več kot 50-krat.

Imamo slabe novice: znanost pravi, da je telefon 10-krat bolj umazan od straniščne deske. Ti rezultati  niti niso presenetljivi, saj naj bi se po nekaterih ameriških raziskavah Američani v povprečju telefona dotaknili 47-krat dan. Obstaja pa tudi raziskava, ki pravi, da se ga dotaknemo 3000-krat. Večkrat kot se telefona dotaknete, več bakterij se prenaša.

Na oddelku za kmetijstvo in znanost na Univerzi v Arizoni opozarjajo, da lastne bakterije niso problem. Če ne delite svojega telefona, večinoma ‘sodelujete z lastnimi bakterijami’, vendar je takoj, ko se ga dotakne kdo drug, to popolnoma nov niz bakterij, ki so lahko škodljive. Da bi se izognili boleznim, je pomembno tudi, da redno brišete telefon, svetuje Emily Martina, docentka za epidemiologijo na Visoki šoli za javno zdravje v Michiganu.

fejli Primeri spektakularno slabega dizajna, ki vas bodo nasmejali do solz max-rovensky-668398-unsplash To je moški, s katerim bi morala biti glede na mesec, v katerem si rojena ezgif.com-webp-to-jpg (9) Takoj dajte odpoved – Nutella išče preizkuševalce hrane jamakassi-341149-unsplash Zakaj je za nekatere ljudi glasba kot prijateljstvo? · ·