shutterstock_662146459
V zraku · odnosi

Se tudi vi ukvarjate s vprašanjem, koliko minut traja dober seks ali ste morda že našli zlato minutažo?

Četudi ne obstaja in ne bi smelo obstajati pravilo glede tega, koliko časa bi se morali prepuščati strastem, da bi odnos opredelili kot “dober”, so znanstveniki poskušali izmeriti, kolikšen čas med rjuhami je optimalen. V sodobni družbi namreč obstaja prepričanje, da dalj časa kot traja spolni odnosboljši je. Ampak, ali je to dejansko res?

Raziskav, opravljenih na to temo popolne dolžine spolnega odnosa, je malo morje, a tokrat bomo izpostavili zanimiva dogajanja znanstvenikov, ki so se po nasvet, koliko minut traja dober seks, zatekli k seksualnim terapevtom. Njihovi odgovori so bili razvrščeni v štiri kategorije: ustrezen, prekratek, predolg in zaželen.

Ugotovili so naslednje (gre za seks s penetracijo):

  • Seks, ki je traja 1–2 minute, so ocenili za prekratkega.
  • Seks, ki je trajal 10–30 minut, je opredeljen kot predolg.
  • Ustrezen seks naj bi trajal 3–7 minut.
  • Idealna minutaža seksa je  7–13 minut!

Preden začnete “paničariti”, ker morda ne sodite v kategorijo “idealna”, je pomembno, da se zavedate določenih stvari – seksualni terapevti pravijo, da je spolnost individualna stvar. Namesto da se ukvarjate s tem, kakšna so pravila in kaj počnejo drugi v postelji, se osredotočite na svojo edinstveno spolno izkušnjo.

Pri tem ne dovolite, da vas zavedejo filmi za odrasle, katerih prizori ne predstavljajo resnične slike. Pomembno je, da se naučite biti zadovoljni z lastnim spolnim življenjem. Če sta s partnerjem zadovoljna, ni pomembno, koliko časa traja seks; če pa nista, pa je smiselno, da potem spremenita vajino rutino.

Vajino zadovoljstvo je veliko pomembnejše kot slepo sledenje povprečju. Zato v akcijo!

Nihče ne more živeti brez človeškega dotika: tukaj so dokazi, zakaj! Nihče ne more živeti brez človeškega dotika: tukaj so dokazi, zakaj! 1428072509-mcdheju-ec043-h S temi dejanji boš v svojem partnerju ubila moškega! Mean-Girls-screenshot-regina-gretchen-karen Ljubosumna prijateljica je slabša kot katerikoli sovražnik: 7 jasnih znakov, da je vajin odnos strupen! shutterstock_646564342 (1) Zaradi tega bo ženska takoj prekinila razmerje: tega ne bo prenašala! ·