Kolo Hydrofoiler – je to šport prihodnosti?
Utrip mesta · mobilno

Človek se domisli veliko nenavadnih stvari . V bistvu jih je toliko, da sploh niso več nenavadne ali pa bodo v času postale povsem običajne. Tako velja tudi za šport, kjer sicer še vedno kraljuje nogomet. Zadnja leta smo bili priča mnogim pogruntavščinam, a kolesarjev na vodi še nismo videli, je tako? Vsaj ne takih, ki vam jih bomo predstavili zdaj.

V novozelandskem podjetju Manta5 so oblikovali in izdelali Hydrofoiler XE-1, kolo-gliser, ki vas bo namesto čez drn in strn popeljal čez valove.

Gre pravzaprav za električno kolo s propelerjem. Motor s 400 vati je več kot dovolj zmogljiv, hkrati pa dovolj tih, da ne moti okolja. ‘Hidrokolo’ sestavljajo karbonska vlakna, ki omogočajo čvrstost, hkrati pa nizko težo. Med vožnjo boste lahko sami spreminjali način vožnje, lahko boste vožnjo v celoti prepustili motorju ali pa sami poganjali stopalke. Propeler vam bo pri vožnji po reki pomagal pri ‘borbi’ v vožnji proti toku ali pa bo nudil ravno prav pospeška na mirni gladini jezera. Motor poganja baterija, ki omogoča uro vodnih užitkov.

Hydrofoiler XE-1, ki tehta 20 kilogramov, boste zlahka pospravili v prtljažnik, saj se ga da razstaviti na več delov. Cene za kolo še niso določili, tako da bo z božičnimi željami treba še malo počakati.

Galerija: Kolo Hydrofoiler – je to šport prihodnosti?

Kolo Hydrofoiler – je to šport prihodnosti?Odpri galerijo

Mercedes-Benz G65 Final Edition Mercedes-Benz G65 Final Edition: G-wagon za vrtoglavih 310.233 evrov Nissan GT-R Nissan GT-R, ki ga lahko vozimo s ploščkom za PlayStation Nova Porsche 718 Boxster GTS in Porsche 718 Cayman GTS Nova Porsche 718 Boxster GTS in Porsche 718 Cayman GTS za leto 2018 1000-500-citymagazine-cover Koncepta Daihatsu: všečno ali le čudno? ·