GourmetCup2018_ExperienceDinner©Manuel_Kovsca_ 5
Utrip mesta · kulinarika

Penine Medot so tudi letos sodelovale na dogodku Gourmet Cup Ljubljana, ki se vedno bolj uveljavlja kot najpomembnejši kulinarični dogodek v regiji. Začel se je s kulinarično bogatim vikend programom na Krvavcu, nadaljeval s ponedeljkovo strokovno konferenco na Ljubljanskem gradu, ki je bila sklenjena s posebno doživljajsko večerjo s TOP Chefi (Experience dinner), zadnji dan pa je sledil še pokal v smučanju Audi Pokal Gourmet.

Penine Medot so vabljivo in okusno zabrbotale v svojem naravnem okolju, vsaj kar se temperatur tiče – na snegu. Penine Medot Millésime 2008 Magnum so pripadle zmagovalcem vseh petih kategorij pokala v smučanju. Medot Extra Brut Cuvée je bil postrežen v vinskem izboru, ki so ga pripravili vinarji hiše dobrih vin Koželj, na doživljajski večerji s TOP Chefi (Experience dinner).

Letos je Gredič sodelovanje na Gourmet Cupu Ljubljana razširili še na področje kulinarike, saj je njihov kuharski mojster David Bucik, ki ga kritiki ocenjujejo kot svež veter, sodeloval kar na dveh dogodkih med TOP Chefi, med katerimi so bili tudi Michelinovi chefi ter nekateri najvplivnejši kuharski mojstri.

Na nedeljskem Gourmet na snegu na Krvavcu je David Bucik pripravil krompirjevo tortico z briško klobaso in žafranovo peno z drobnjakom, ki je bila med prvimi razprodana na dogodku. Zadovoljnim obiskovalcem je postregel tudi z receptom svoje jedi:
Krompir operemo, olupimo in skuhano v slani vodi. Ko je kuhan, ga naribamo in položimo v tankem sloju v pekač. Na sesekljani čebuli popražimo briško klobaso ter jo razporedimo po krompirju v pekaču. Potresemo s prekajeno skuto in postopek še enkrat ponovimo. Ko je jed pripravljena, jo zalijemo s smetano in jajcem ter ponovno popečemo v pečici.

David Bucik je poleg tega sodeloval v ekipnem prizadevanju za uspeh ponedeljkove doživljajske večerje (Experience dinner), ki so jo v 9 hodih pripravili trije TOP Chefi: Ana Roš, najboljša kuharska mojstrica na svetu, Philip Rachinger, komaj 28-letni kuharski zanesenjak, ki prepričljivo osvaja svetovno kuharsko javnost, in Luka Jezeršek, kuharski mojster in pobudnik številnih iniciativ.

Takoj po zaključku letošnjega Gourmet Cupa Ljubljana se je David Bucik odpravil na enomesečno izmenjavo izkušenj v Francijo v hotel s petimi zvezdicami. Hotel ima restavracijo z eno Michelinovo zvezdico, chef pa je Thomas Debouzy.

Odpri galerijo
shutterstock_521312485 Pivo že celo življenje točiš narobe shutterstock_686678323 13 trendov v kulinariki 2018, ki bodo na krožnikih naslednjih 12 mesecev 1000-500-citymagazine-cover Božična darila za vse sladkosnede Bozicna Nagradna igra: Paket božičnih sladkosti iz Čokoladnice Cukrček ·