life through steps app
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

Slovenska aplikacija Life Through Steps, za katero stoji 17-letni dijak Tim Luka Trnovec, vam bo pomagala, da bo dan malce lepši ali trenutek malce prijetnejši.

Tim Luka Trnovec je 17-letni dijak, ki ga močno zanima tehnologija in njene posledice na svet, hkrati pa si želi, da bi lahko pomagal ljudem. Zato je ustvaril nekaj, kar bi ljudem polepšalo dan in dolgoročno pripomoglo k ohranjanju dobrega razpoloženja in pozitivne življenjske naravnanosti. Vse to je združil v aplikaciji Life Through Steps.

Tim meni, da so duševe bolezni zelo zapostavljen problem, ki pa se čedalje več pojavlja v življenjih ljudi. Čeprav se zadnja leta bolj odprto govori o izzivih duševnega zdravja, imamo ko širša javnost do duševnih bolnikov še vedno predsodke. Zato je potreben preobrat v ozaveščenosti širše javnosti o duševnem zdravju in pravilni oskrbi ljudi, ki se soočajo s tovrstnimi izzivi. Oblike duševnih težav, ki doletijo posameznike, se razlikujejo, vendar vsem je skupno dejstvo, da posamezniku onemogočajo, da bi do polnega živel svoje življenje. Timova želja je, da bi ustvarjena aplikacija predstavljala delček nečesa, kar posameznik potrebuje, da je njegov dan malce lepši ali trenutek malo prijetnejši. Aplikacija lahko namreč ljudem pomaga pozitivneje pristopiti k dnevnim izzivom in nudi vsebino, ki nas spodbudi k razmisleku o stresu in k pozitivnejšemu razmišljanju.

Vsebina aplikacije se dnevno spreminja in obsega različne citate, dejstva in naloge na temo stresa, motivacije in vsakodnevnih izzivov. Aplikacija ima tudi funkcijo, s katero lahko katerikoli uporabnik deli svojo osebno zgodbo ali priljubljeni citat. Vsebina je po redakciji objavljena na aplikacija in vidna vsem uporabnikom. Celotna vsebina je v angleškem jeziku.

Več o aplikaciji lahko izveste TUKAJ!

Spotify Slovenija - pa smo ga dočakali! Spotify je zdaj na voljo v Sloveniji, s tem pa tudi Instagram Music! shutterstock_646099108 To so najnevarnejše aplikacije za pametni telefon: če imate eno od teh aplikacij s tega seznama, jo izbrišite Need-for-Speed-Most-WantedHD._oo Najboljše igrice za pametne telefone: 4 igrice, s katerimi si boš odlično krajšal čas Foto 3_Samsung Kids Samsung Kids: digitalna zabava s krokodilčkom CroCroo in prijatelji · ·