Ljubezen, ki jo loči več tisoč kilometrov: tako LAHKO ohranita razmerje na daljavo
V zraku · odnosi

Oddaljenost od ljubljene osebe, manko osebnega stika, močnega objema, strastnega poljuba in glasu lahko terjajo svoj davek – da ne bi prehitro vrgli puške v koruzo in prekinili odnosa z ljubljeno osebo, so tu načini, kako – kljub razdalji – obdržati razmerje. Lahko vama uspe, le verjeti morata … in nekaj tudi narediti.

Ljudje verjamejo, da so razmerja na daljavo obsojena na propad. Povsem mogoče je, da boste slišali od družine in prijateljiev, da ne jemljete svojega odnosa preveč resno, saj bo slej kot prej razpadel in boste imeli zlomljeno srce. Res je, da ne bo lahko in bosta oba morala delati veliko, a nikjer ne piše, da je razdalja recept za katastrofo. Vse lahko dosežeta, če želita in dovolj močno ljubita!

Stvari se lahko zapletejo, a vedno se spomnita, da tudi največjo tragedijo lahko spremenite v zgodbo s srečnim koncem.

Tako LAHKO ohranita razmerje na daljavo …

1. Ohranjajta digitalno komunikacijo.

Ker ljubljeni osebi ne morete v živo povedati tistega, kar želite, svoja spletna sporočila popestrite, da nadomestite pomanjkanje resničnega pogovora. Medsebojno se vsak dan prijazno pogovarjajta o tem, kako sta preživela dan, povejte ljubljeni osebi tudi, da jo pogrešate in si želite, da bi bila skupaj.

2. Bodita pozorna na šume v komunikaciji.

Že eno samo ločilo lahko popolnoma spremeni pomen vašega sporočila – stvari, ki ji v resničnem pogovoru izrečemo, zvenijo drugače kot takrat, ko so napisane, zato pazite, kaj in kako pišete, ter se prepričajte, da veste, da vaša ljubljena oseba sporočila ne bo narobe razumela.

3. Uporabljajta FaceTime.

FaceTime, Skype ali kakšna druga platforma, prek katere se lahko gledata, vama bo v pomoč, saj bosta tako dobila občutek, da sta skupaj, ker bosta slišala glas drug drugega in ponovno obudila spomin na glas ljubljene osebe.

4. Pošiljajta si presenečenja.

Če sta zelo dolgo časa ločena drug od drugega, je najboljši način, da popestrita vajino razmerje, darilo. Ker majhne stvari štejejo, si pošiljajta kakšna simbolična, ljubka darila ali fotografije, ki vas bo “prisilila” v to, da razmišljata drug o drugemu.

5. Bodita predana drug drugemu.

Drug drugemu zaupajta, bodita pa tudi potrpežljiva in zelo predana. Če je vajin odnos močan in sta prepričana, da imata drug drugega  rada, vama razdalja ne bo predstavljala problema. Naj vas ne vodi pregovor daleč od oči daleč od srca.

Nasveti, kako ohraniti razmerje na daljavo …

  • ZAUPAJTE LJUBLJENI OSEBI. Četudi imate slabo izkušnjo, bo morda s to osebo veliko boljše. Morali boste verjeti v to, da razdalja ni ovira, zaradi katere čustva ugasnejo.
  • RAZMISLITA O OPCIJAH. Pogovarjajta se o možnostih, kaj bi lahko naredita, da bi živela skupaj. Odprto govorita o ovirah, ki jih prinese razmerje na daljavo.
  • KAKOVOST, NE KVANTITETA. Kakovostno razmerje imata lahko tudi, če nista nenehno v stiku. Pomembno je, da je vajina komunikacija smiselna in popola.
  • NE PRIČAKUJTE, DA BO VSE POPOLNO. Povsem jasno je, da bo v vajinem razmerju prišlo tudi do nesporazumov. Vednar, to ne pomeni, da jih ne moreta razrežiti! Kajne?
shutterstock_603084791 V dvoje je lepše: 10 vročih stvari, ki jih mora poskusiti vsak par Tako vesta, da ne moreta živeti drug brez drugega Tako vesta, da ne moreta živeti drug brez drugega … shutterstock_572240722 Kako dolgo traja, da se ženska zaljubi? john-schnobrich-523549-unsplash 5 brutalno iskrenih faz, skozi katere greš, ko vidiš, da vajin odnos nima smisla · · ·