Ljubezen ni za vsakogar: zato se inteligentni ljudje težje zaljubijo
V zraku · odnosi

Vzrok za to, da se težko zaljubite, se morda skriva v vaši inteligentnosti. So ti razlogi morda krivi?

Inteligentni ljudje vseskozi premišljujejo o možnih izdih v različnih situacijah in nič drugače ni niti, ko je govora o ljubezni. Zakaj se tako težko zaljubijo?

3 RAZLOGI, ZAKAJ SE INTELIGENTNI LJUDJE TEŽKO ZALJUBIJO:

Analizirajo občutke.

Inteligentni ljudje so spretni pri združevanju informacij in izpeljevanju zaključkov – ta lastnost se lahko pokaže tudi v slabi luči, saj se zaradi različnih preprek raje odpovejo nadgrajevanju odnosa. Nesporazumi jih hitro vržejo iz tira, zato se ponavadi prehitro odločijo, da zaključijo razmerje.

Potrebujejo več časa, da začnejo zaupati osebi.

Ne glede na to, kako prijetno razmerje je videti na prvi pogled, vedno obstajajo možnosti, da bo šlo kaj narobe. Inteligentni ljudje vsak odnos od začetka razumejo kot nekaj tveganega, zato težko zaupajo drugim. Posebej, ko gre za tako intimno stvar, kot je ljubezen.

Raje so sami.

Inteligentni ljudje niso samski zgolj slučajno, temveč zato, ker jim je tako najbolj všeč. Zavedajo se, da je zveza z osebo, ki jim ni po godu, nepotrebna. Obenem uživajo v samoti, ki jim ponuja več časa za razmislek.

Raziskava o vplivu inteligence in prijateljstva na srečo je pokazala, da pametni ljudje ne potrebujejo drugih ljudi, da bi se dobro zabavali. Uživajo v samoti, druženje jim je prej v nadlogo kot v užitek.

lauren-richmond-790078-unsplash To je za naše prijatelje, ki vidijo, kakšne zmede smo, a nas imajo kljub temu radi! Preden spoznaš pravega: 4 tipi moških, ki si jih sigurno imela Preden spoznaš pravega: 4 tipi moških, ki si jih sigurno imela Četudi boli, je tako bolje: zakaj je v redu, če prekineš stike s svojimi družinskimi člani? Četudi boli, je tako bolje: kdaj je v redu, da prekineš stike s svojimi družinskimi člani? Če to počne, medtem ko se poljubljata, te ima zelo, zelo rad Če to počne medtem, ko se poljubljata, te ima zelo, zelo rad