Inspiracijske misli
V zraku · buzz buzz

”Stvari se zdijo nemogoče, dokler jih ne naredimo.” ”Če spremeniš način, kako gledaš na stvari, se stvari, na katere gledaš, spremenijo.” Vam takšne misli pomagajo? Vam dajo dodatni zagon? So gorivo za vašo motivacijo? Inspiracijske misli oz. citati na estetskih fotografijah z motivi sončnega zahoda ipd., ki jih pripisujejo slavnim, ljudje pogosto prebirajo, ko želijo motivirati sebe in druge. Za vse, ki to počnete, imamo slabo novico. Najnovejša raziskava je namreč pokazala, da so posamezniki, ki radi objavljajo motivacijske misli, v povprečju manj inteligentni!

Radi prebirate in objavljanje inspiracijske misli/citate slavnih, kot so Nelson Mandela, Mohamed Ali, Albert Einstein, Steve Jobs, Martin Luther King, John Lennon ipd.? Potem je velika verjetnost, da niste med najbolj inteligentnimi!

PREBERITE ŠE: 44 citatov, ki vas popeljejo v revolucionarni um Alberta Einsteina

Raziskava, ki ji je poveljeval Gordon Pennycook, je namreč pokazala, da imajo ljudje, ki so privrženci inspiracijskih misli in citatov, ki motivirajo, povprečno nižji IQ. V raziskavi so posameznikom servirali od bolj preprostih do bolj globokih misli in, kot se je izkazalo, so eni bolj dovzetni zanje kot drugi. A to ni novica. Novica pa je, da imajo tisti, ki so zanje bolj dovzetni, manjše kognitivne sposobnosti – sposobnost mišljenja, presoje, razumevanja … –, da verjamejo v paranormalno, imajo močnejša verska prepričanja in odobravajo alternativno medicino.

Inspiracijske misli slavnih:

Inspiracijske misliOdpri galerijo
Simetrični tatuji Valentina Hirscha. Simetrični tatuji, ki kombinirajo naravo in geometrijske like Poletne počitnice nekoč. Tako smo poletne počitnice preživljali nekoč Išče se trener plesa ... Improv Everywhere: 100 plesalcev posnema gibe naključnih mimoidočih Češke plavalke kot reševalke iz vode. Rio 2016: Češki plavalci s priredbo uvodne špice Obalne straže · ·