Lucas Levitan - invazija karikatur
V zraku · buzz buzz

Lucas Levitan, samooklicani ‘fotozavajalec’, je brazilski umetnik, ki meša dva svetova. Resničnost in karikature. Kot platno za svoje digitalne ilustracije namreč uporablja fotografije neznancev, objavljenih na Instagramu, na katere dodaja ilustrirane like, ki prizorom dajejo nov pomen.

Ilustrator, umetniški direktor, filmski ustvarjalec, fotograf in lutkar Lucas Levitan se ne usede pred bel list papirja ali prazno platno ter začne ustvarjati. Raje se odpravi na Instagram, tam poišče fotografijo, ki ga umetniško navdihne, in začne po njej ”čečkati”. V fotografije vključi nenavadna bitja, ki so plod njegove divje domišljije.

PREBERITE ŠE: Zabavne ilustracije, ki na domiseln način orisujejo svet, v katerem živimo

Pri svojih delih Levitan ne pozabi omeniti avtorja fotografije, hkrati pa prek #iwanttobeinvaded vabi druge uporabnike, naj mu predlagajo, v katero fotografijo naj s svojimi digitalnimi ilustracijami vdre naslednjič. Nekatere njegove ”invazije” so smešne, druge brez pravega smisla, spet tretje izjemno inovativne in domiselne. In kaj lahko se zgodi, da bo vaša fotografija naslednja!

Lucas Levitan – invazija karikaturOdpri galerijo
Varjenje piva na Triglavu. Slovenci na Triglavu zvarili pivo Triglavska šerpa! Mark Zuckerberg in Elon Musk Zakaj je Mark Zuckerberg tako jezen na Elona Muska? naslovka Pravljica ali resničnost: kako živijo resnične princese? COVER Zato doživiš deja vu! · ·