Ludwig et Dominic Argo: zibelka, ki dojenčka ščiti pred sevanjem
V zraku · dizajn

Tehnološki napredek prinaša vse večje število elektronskih naprav, ki jih uporabljamo v našem domu. Vse te naprave in “gadgeti” oddajajo različne stopnje elektromagnetnega sevanja, kar vpliva na kakovost našega življenja – zato sta se podjetji Ludwig et Dominic in Noir Vif spomnili narediti otroško zibelko, ki bo pred škodljivimi vplivi varovala naše najmlajše.

Izdelovalci prefinjenega pohištva Ludwig et Dominic in pariški oblikovalski studio Noir Vif so združili moči in ustvarili zibelko, ki bo naše najmlajše obvarovala pred škodljivi vplivi elektromagnetnega sevanja. Projekt so poimenovali po istoimenskem ozvezdju Argo Navis, ki je poznano že iz obdobja pred antiko – po grški mitologiji namreč gre za ladjo Argo, s katero so Jazon in Argonavti iskali zlato runo.

Potrebnih je bilo 18 mesecev, da so oblikovali in izdelali zibelko po vzoru bajeslovne ladje. Trup ‘ladje’/ohišje te je narejeno iz orehovega lesa, ki hkrati ponazarja obliko maternice. Za zaščito pred elektromagnetnim sevanjem so v les vtisnili prepredeno bakreno žico. ‘Baldahin’ nad zibelko je narejen iz ivernega lesa, ki je prekrit z lesom oreha. V zibelko so nato vdelali še bakrengeometrijski vzorec, ki ima prav tako zaščitno vlogo.

Na notranji stran pokrova lahko otrok opazuje ozvezdje Argo Navis, ki je seveda glavni navidih za nastalo zibelko. Najlažji del otrokovega zatočišča predstavlja ‘tančico’, narejeno iz prepletenega bakra in hkrati ponazarja jadro ladje Argo. Vsi trije deli –trup, krma in jadro – povzemajo eleganten, skorajda že futurističen dizajn. Zaprta zibelka je podobna kapsuli, odprta pa kabini lovskega aviona.

‘Jadro’ in ‘krma’ se ob odprtju prilegata nogam in ne zasedata veliko dodatnega prostora.Za potrebe izdelave napredne zibelke je bilo potrebno uporabiti najnovejša dognanja o materialih in proizvodnih procesih. In tako je nastala “Faradayeva kletka, ki bo tako obvarovala naše najmlajše.

Galerija: Ludwig et Dominic Argo

Ludwig et Dominic ArgoOdpri galerijo
Zakon! Zdaj lahko svoje frustracije izživljaš kar na ulici Zakon! Zdaj lahko svoje frustracije izživljaš kar na ulici sebastian-thies-nat-2-upcycled-milk-footwear-05-23-2019-designboom-1200 nat-2: ultramodna obutev, izdelana iz pokvarjenega mleka mcdonalds-beehive-hed-page-2019 McHive: najmanjši McDonald’s na svetu Blue Ridge Camping Hammock Blue Ridge Camping Hammock: viseča mreža in šotor v enem za največje pustolovce ·