victor-freitas-qZ-U9z4TQ6A-unsplash
Utrip mesta · šport

Super trening, potem pa narediš te neumnosti, ki izničijo učinek ali pa ti celo škodujejo!

Po treningu smo velikokrat polni andenalina in večini se mudi domov ali k drugim obveznostim. Tudi zato bodi pozoren na stvari, ki jih tudi ti počneš narobe takoj po vadbi. Osnovno pravilo po vadbi je, da si vzameš čas. Hkrati pa preveri, kaj vse delaš narobe in odpravi spodnje “grde navade” po treningu!

1. Moraš se pravilno ohladiti.

Po večkilometrskem teku se mirno sprehodimo in dovolimo svojemu razgretemu telesu, da se ohladi. Le tako se bo naš krvni tlak normaliziral, izognili pa se bomo tudi nepotrebnemu zastajanju krvi v venah.

2. Moraš se raztegniti.

Po vadbi si obvezno vzemimo nekaj dodatnih trenutkov in raztegnimo svoje mišice. S tem jim bomo omogočili lahkotnejšo obnovo in se izognili nepotrebnemu “musklfibru”.

3. Ne smeš pozabiti na hrano.

Po vadbi je nujno treba pojesti nekaj zdravega in s tem omogočiti telesu pravilno obnovo.

4. Nujno se moraš hidrirati.

Telo po vadbi kar kriči po kozarcu vode. Včasih fizična aktivnost odžene občutek žeje, zato le pazimo in nikoli ne pozabimo na zadostno hidracijo med in po vadbi.

5. Ne dotikaj se obraza!

Prste stran! Dotikanje obraza po vadbi je popolnoma neprimerno, saj je telovadnica pravo leglo bakterij. Po vadbi si obvezno operimo roke in splaknimo obraz.


shutterstock_1145563988 Najboljše torbe za fitnes 2019 7_Tekači, ki so tekli za dober namen, so nosili modre bandane. 1, 2, 3, GREMO!: 500 tekačev na Istrskem maratonu teklo za dober namen SurfEars-3.0-0-Hero SurfEars 3.0: obvezen pripomoček vsakega surfarja shutterstock_1309687783 Aktivnosti na prostem, ki topijo kalorije, pa niso tek