celulit
Utrip mesta · zdravje & lepota

V času, ko ženske ‘norimo’ za popolno postavo, je prav, da nas kdo od časa do časa opomni, da nihče ni popoln in da se svojega telesa ne smemo sramovati. Še posebej učinkovito je lahko, če nas na to opomni manekenka, ženska, ki naj bi imela t. i. popolno telo. Charli Howard je na svojem Instagramu delila fotografijo svojega celulita in nas opomnila, da je to popolnoma naravno.

Britanska manekenka in aktivistka Charli Howard, ki sodeluje z modno agencijo Muse NYC iz ZDA, je spregovorila o pritisku, ki ga je čutila kot mladostnica, ko so ji govorili, da ne sme imeti celulita oziroma da je to grdo. Zavidala je dekletom, ki celulita niso imele (vsaj videti je bilo tako) in ki so zanjo predstavljale ideal. Enako je bili z vsemi dekleti, modeli in zvezdnicami, ki so krasile razne revije. Če ga je katera pokazala, so jo različne revije osramotile. Zaradi tega je Charlie celulit razumela kot nekaj ‘sramotnega’ in ‘nenavadnega’.

PREBERITE ŠE: Lepota – je to najlepši ženski obraz?

Vse dokler ni odrasla in videla teles drugih žensk, ni spoznala, kako naravno je to in da se nima ničesar sramovati. Pravi, da območja s celulitom sicer niso njen najljubši del na telesu, a se zaradi tega ne počuti nič manj lepa.

Rdečelaske So rdečelaske najlepše ženske na svetu? Kakšno je popolno moško telo v različnih delih sveta? Kakšno je popolno moško telo v različnih delih sveta? Obliž Pravilna uporaba obliža – ste tudi vi obliž celo življenje uporabljali napačno? Ergo Ergo – pripomoček za pravilno držo med sedenjem · · · · ·