Pivova marmelada Marm & Ale
Utrip mesta · kulinarika

Običajno dneva ne začnemo s kozarcem piva, temveč skodelico kave ali čaja. Običajno je tudi marmelada želirana mešanica sladkorjev in sadne kaše. Zakaj običajno? Ker so pri škotski pivovarni Innis & Gunn pripravili Marm & Ale, marmelado iz piva! Od zdaj si lahko pivo torej tudi namažete na kruh!

Marm & Ale je marmelada iz piva neodvisne edinburške pivovarne Innis & Gunn in je sploh prva tovrstna na svetu. Gre za kombinacijo piva India Pale Ale (IPA), ki je predhodnik današnjega Pale Ala (ponaša se z visoko vsebnostjo hmelja) in pomarančne marmelade Dundee, ki je marmeladi dodano med vrenjem.

PREBERITE ŠE: Pivo & Burger Fest / Ljubljana / april 2016

Marmelada ima na Škotskem dolgo tradicijo, Dundee pa naj bi veljala za sploh prvo tovarno marmelade v Veliki Britaniji. Zaenkrat je marmelada iz piva Marm & Ale na voljo zgolj v pivnici in restavraciji The Beer Kitchen, če pa se bo pivova marmelada med ljudmi izkazala za zadetek v polno, jo bodo pošiljali tudi drugam.

Pizzacle je pica na palčki Pizzacle: pica na palčki Ferfud išče šefa s konceptom. Prijavi se! Zakrknjeno jajce Kuhinjski trik: kako pripraviti več zakrknjenih jajc hkrati? Jajčne lupine Ideje za uporabo jajčnih lupin ·