Matematika ti bo končno prišla prav: s to formulo izračunaš, kdaj boš srečala pravega partnerja
V zraku · odnosi

Če se bližate 35. letu in vam še ni uspelo najti življenjskega sopotnika, lahko svojo srečo poskusite s to matematično formulo.

Matematičarka Hannah Fry je prepričana, da lahko popolnega partnerja najdete s pomočjo matematične formule. Vas zanima, kako?

Ljudje na razmerja gledajo na različne načine – tako 34 % ljudi ljubljenemu najprej podarijo poljub, komaj nato so mu pripravljeni podati svojo roko. Takšni in podobni vedenjski vzorci matematikom omogočajo, da razvijajo formule, ki vam pomagajo pri iskanju sorodne duše. Te sicer delujejo na osnovi teorije “optimalnega ustavljanja”, ki nam pove, kdaj je pravi čas, da odnos popeljete na višjo raven.

Ob predpostavki, da začnete zmenkovati pri 15. letih in se želite poročiti pri 35. letih, matematika pravi, da v prvih 37 % tega življenjskega obdobja ne boste našli dolgoročnega partnerja. Oseba, ki se pojavi takoj zatem, pa naj bila tista prava. Z drugimi besedami to pomeni, da vam primernega kandidata naj ne bi bilo potrebno iskati pred 22. letom.

Seveda ima ta metoda tudi pomankljivosti, saj se lahko zgodi, da boste ljubezen svojega življenja spoznali že prej, a če boste sledili matematiki, jo boste očitno morali zavrniti.

Fry trdi, da osebnost vašega partnerja lahko analizirate na številne načine. Eden od teh je točnost – ljudje, ki na zmenek pridejo ob pravem času, se ponavadi izkažejo za prijetne. Zanje naj bi veljalo, da mislijo na druge in sledijo začrtani poti. Tisti, ki se na dogovorjenem mestu prikažejo predčasno, naj bi bili nevrotični, hkrati naj bi bolje razumeli svoja čustva.

Veliko odgovorov glede posameznikove osebnosti razkrivajo tudi čevlji. Ljudje, ki se zanašajo na udobno obutev, naj bi bili optimistični in pripravljeni pomagati. Tisti, ki so jim bolj pri srcu gležnjarji, naj bi se bali sprememb in kazali znake agresije.

Hannah Fry za konec dodaja, da v primeru, da ljubezen iščete preko interneta, svojih najboljših fotografij na spletnih straneh za zmenkovanje ne objavljajte. Morda se sliši nekoliko čudno, a matematika je prišla do zaključka, da atraktivne fotografije mnoge uporabnike ‘prestrašijo’ in jih tako odvrnejo od vzpostavitve kontakta. Osebe, ki svojih napak ne skrivajo pred svetom, naj bi na takšnih straneh uživale večjo priljubljenost.

shutterstock_370613432 Vez za vse življenje: prijatelji, hvala, ker nas imate radi, čeprav … Preden spoznaš pravo ljubezen: tipi moških, s katerimi si zagotovo hodila Preden spoznaš pravo ljubezen: tipi moških, s katerimi si zagotovo hodila Četudi boli, je tako bolje: zakaj je v redu, če prekineš stike s svojimi družinskimi člani? Četudi boli, je tako bolje: kdaj je v redu, da prekineš stike s svojimi družinskimi člani? Če to počne, medtem ko se poljubljata, te ima zelo, zelo rad Če to počne, medtem ko se poljubljata, te ima zelo, zelo rad ·