Mercedes-AMG A 35 4MATIC
Utrip mesta · mobilno

Mercedes-AMG A 35 je eden izmed bolj zanimivih tako imenovanih ‘hot hatchov’ oziroma športnih avtomobilov s prisekanim zadkom. Le ti so pri nas bolj priljubljeni kot limuzinske karoserijske izvedenka, kljub temu pa nas je kar nekaj, ki radi pogledamo tudi po izrazitejši ‘zadnji plati’ avtomobila.

AMG modeli so zagotovo tisti, ki med privrženci znamke Mercedes-Benz, deležni največjega zanimanja. Ohranijo vso eleganco znamke, dodajo pa ji tisto pikantno ‘začimbo’, v obliki moči in športnosti. Najaktualnejši izmed njih je novi Mercedes-AMG A 35 4MATIC v limuzinski obliki. Z različico A 35, s prisekanim zadkom, si deli skorajda vse, le da ima novinec zapeljivejšo ‘zadnjo plat’ in malenkost drugačen prostora za prtljago. Bistvo AMG modelov je v njihovi športnosti in zmogljivosti, za kar je v veliki meri odgovoren motor. Limuzinskega A 35 poganja 2,0-litrski 4-valjnik s krepkimi 225 kW (306 KM) moči, vse skupaj pa popestri privlačen napev izpušnih cevi. Notranjost je temu primerno športna, s športnimi usnjenimi sedeži in športnim volanom AMG. Mercedes-AMG A 35 4MATIC je zapeljiva limuzina, ki se lahko hitro spremeni v podivjano zverino.

Za še bolj športno doživetje v limuzinskem A 35 poskrbijo 7-stopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko, napredni elektronski asistenčni sistemi in 4MATIC štirikolesni pogon. Le ta ima pogon večino časa speljan na prednji kolesni par, v kolikor pa je vožnja bolj dinamična, se moč prenese še na zadnji kolesni par, v razmerju 50:50. Zaviranje na posamičnem kolesu posebej še dodatno pripomore pri športni vožnji skozi ovinke. Napredni MBUX informacijsko-zabavni sistem in asistenčni sistemi so že poznani iz predhodnih Mercedes-Benz modelov. Limuzinski Mercedes-AMG A 35 4MATIC bo na voljo proti koncu letošnjega leta.

Galerija: Mercedes-AMG A 35 4MATIC

Mercedes-AMG A 35 4MATICOdpri galerijo
Porsche Cayene Coupé Porsche Cayenne Coupé: najlepši crossover kupe vseh časov? BontragerXXXWaveCelHelmetCPSC_25365_A_Primary Trek WaveCel: revolucionarna kolesarska čelada Bentley Continental GT V8 Bentley Continental GT V8: manj je lahko tudi tudi več Lazareth La Moto Volante 496 Lazareth La Moto Volante 496: motorno kolo, ki leti! · ·