Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard
Utrip mesta · mobilno

Varnost serijsko! Diktatorji, ki iščejo 100-odstotno varno vozilo, so dobili avto po svoji meri – blindirano različico limuzine Maybach S600 Pullman, Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard, ki ga je Mercedes napovedal na ženevskem avtosalonu ob predstavitvi standardne različice, oklepna pa bo debitirala na letošnjem pariškem avtosalonu. Ponaša se s certifikatom balistične zaščite VR9, kar v praksi pomeni, da so tako okna kot karoserija zmožni ustaviti naboje in zaščititi potnike v primeru eksplozije v neposredni bližini.

5,1-tonska limuzina Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard je vozilo po meri kraljev, svetovnih voditeljev, papeža, diktatorjev in vseh, ki so izjemno paranoični in se bojijo za svojo varnost. Gre za trdnjavo na štirih kolesih, ki se lahko pohvali z balistično zaščito VR9, kar pomeni, da so stekla neprebojna za ofenzivno orožje, kot so avtomatske puške, tudi iz eksplozije 15 kilogramov TNT-ja v bližini dveh metrov bi morali odkorakati brez prask, je namreč nareje po standardu ERV 2010 (stopnja balistične zaščite). S tem vozilom se lahko tako tudi skozi vojna žarišča vozite mirne duše.

Vrata zaradi teže pomagajo odpirati elektromotorji, pod pokrovom pa se skriva enak motor kot pri modelu Maybach S600 Pullman, torej 6-litrski V12 biturbo motor s 523 KM (390 kW) in 830 Nm navora. Dosega lahko hitrosti do 160 km/h.

PREBERITE ŠE: Vision Mercedes-Maybach 6: avtomobilski presežek Roberta Lešnika

Na voljo bo v drugi polovici leta 2017, zanj pa bo treba odšteti kar 1,4 milijona evro. A življenje je neprecenljivo in nima cene. Za primerjavo, standardni Pullman, ki tudi ni od muh – je prvo vozilo na svetu s certifikatom balistične zaščite VR10, kar v praksi pomeni, da so okna in karoserija sposobni ustaviti naboje iz kaljenega jekla, prav tako je imun na eksplozije – je trikrat cenejši in ga boste dobili že za 470 tisoč evrov.

Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard:

Mercedes-Maybach S600 Pullman GuardOdpri galerijo

Dragi avtomobili, ki jih vozijo zvezdniki. Zvezdniki, ki vozijo najdražje avtomobile Pravi Nissan Qashqai Black Edition  in narejen s 3D pisalom. Nissan Qashqai, izdelan s 3D-pisalom Seat Mii by Cosmopolitan Seat Mii samo za ženske – avtomobil, izdelan po meri ženske shutterstock_468271937 Kako lahko v Ljubljani preživite brez avtomobila? · · · ·