AMG GT 4-door 63s
Utrip mesta · mobilno

Že deveto leto se je Mercedesov Star Experience Road Show tradicionalno ustavil v tudi v Sloveniji, kjer so njihovi zvesti in potencialni kupci imeli priložnost preizkusiti nekaj eksotičnih Mercedesov.

Mercedes Star Experience je edinstven dogodek, kjer se lahko pobližje spoznate z najbolj zaželenimi  Mercedesi in modeli AMG. Poleg standardnih testnih voženj se lahko zahvaljujoč poligonu AMZS preizkusite tudi v terenski in hitrostni vožnji. Tokrat je bila na voljo precej zajetna flota AMG vozil: A 35, E 53, CLS 53 in AMG GT 4-door Coupe 63 S.

GT 4-door je kot najbolj premijski model družine AMG navduševal z vrtoglavimi pospeški (od 0 do 100km/h v 3,1 sekundi), ki jih omogoča biturbo 8-valjnik s 630 (470 KW) konjskimi močmi in udobjem, morda primerljivim z razredom S. Na postavljenem poligonu se je “kot doma” počutil mali A 35. Čeprav premore “samo” 306 konjev (225 KW),  je zaradi občutno manjše teže in nekoliko bolj grobega podvozja bolje opremljen za napadanje šikan in ostrih ovinkov.

Za testno vožnjo je bilo na voljo tudi veliko “standarnih” Mercedesov vključno z novim modelom CLA Shooting Brake in poligon za terensko vožnjo z terenci X in G razredov.

Galerija: Mercedes Star Experience

AMG GT 4-door 63 SOdpri galerijo
2020_zero-dsr-bf_lifestyle_10 Zero DSR Black Forest Edition: najzmogljivejši električni enduro motor na svetu Nissan IMk Nissan IMk: kompaktnež za prihodnost SEAT COVER Nakup novega avtomobila – kako ga financirati? https___hypebeast.com_image_2019_09_canoo-electric-minibus-subscription-service-first-look-los-angeles-millennials-7 Canoo Canoo: avtomobil, ki bo na voljo zgolj na ‘naročnino’ · ·