Knjiga receptov Minini cukri
Kulturni izbor · knjige

Peter Prevc nas pozimi razvaja z vrhunskimi skoki, njegovo dekle Mina Lavtižar pa je poskrbela, da boste znali svoje goste in sebe razvajati z vrhunskimi domačimi sladicami. Nadarjena ljubiteljska slaščičarka in prokuristka v podjetju Peter Prevc je namreč izdala knjigo s sladkimi recepti Minini cukri (Založba Kmečki glas), ki ponuja kopico domiselnih receptov za sladice, ki se jih lahko lotijo tudi slaščičarski analfabeti.

Mojstrica priprave slaščic in sladic Mina Lavtižar je nedavno izdala knjigo receptov za sladice Minini cukri, ki na skoraj 150 straneh ponuja domiselne sladke recepte, ki so se leta kopičili v njeni osebni kuharski knjigi. Te je sezonsko razdelila, torej glede na sestavine, ki so aktualne v določenem letnem času, da bi karseda izkoristili sezonske darove narave.

PREBERITE ŠE: Tina Maze z biografsko knjigo Jaz. Tina.

Menite, da je peka slaščic bavbav? Bavbav je skok z letalnica bratov Gorišek, o tem ni dvoma, Mina pa nam pokaže, da priprava sladic ni tak zmaj, kot se marsikomu zdi, tudi če za seboj nima pekovske kilometrine kot Radovljičanka. Seveda Lavtižarjeva postreže tudi z zahtevnejšimi recepti, za katere je potrebna bolj spretna kuharska roka, zato knjiga ne sme manjkati prav v nobenem gospodinjstvu. Recepte dopolnjujejo čudovite fotografije Neže Reisner, ob katerih se vam pocedijo sline. Knjiga Minini cukri je že na voljo v vseh bolje založenih knjigarnah ter v nekaterih poslovalnicah Pošte Slovenije oz. na spletni strani Založbe Kmečki glas.

Galerija – Minini cukri:

Figovi kvadratki s kokosomOdpri galerijo
The Art of Beauty - knjiga o Naomi Campbell Naomi Campbell 30 let manekenske kariere kronala s knjigo za 1500 € Tina Maze: Tina in medvedja moč Tina Maze dobila svojo pravljico – Tina in medvedja moč This Book is a Camera This Book Is a Camera: pop-up knjiga z delujočim fotoaparatom Darja, Teja in Manca Toplo priporočam: najboljša slovenska kuharska knjiga? · · · · · · ·