Montblanc-TimeWalker-Urban-Speed-Cronograph-con-e-strap1 2
V zraku · tehnologija

Montblanc, ena najbolj luksuznih blagovnih znamk, ki je svoje ime osnovala na nalivnih peresih in parfumih, v leto 2015 vstopa s pametno zapestnico za ure ​​ e-Strap, s pomočjo katere katerokoli analogno ročno uro spremenimo v pametno. Prihod nosljive naprave bodo pospremile tri klasične ure Timewalker, ki bodo s paščkom elegantna fuzija modernega in tradicionalnega.

Švicarski Montblanc si je ob koncu tisočletja ustvaril ime tudi z luksuznimi ročnimi urami, a ta tradicionalni izdelovalec analognih ”tik-takov” se je odločil, da si z zapestnico za ure ​​e-Strap kos pogače odreže tudi na področju pametnih ur.

Čeprav se bo to slišalo kontradiktorno, pa je dejstvo, da prek klasičnega videza ročnih ur v svet pametnih ur vnaša svež veter, saj ure z njim ne posvojijo futurističnega videza kot Apple Watch, pač pa ohranjajo ”preživeti” slog. Jasno s priboljški sodobne tehnologije. Gre namreč za bluetooth pas z zaslonom OLED, ki vsaki analogni uri razširja obzorje vse tja do digitalnega. Zasnovan je kot fitnes asistent, ki meri korake, kalorije, razdaljo, spremlja osebni napredek prek pripadajoče aplikacije, z njim lahko prejemate in pošiljate sporočila in telefonska obvestila, upravljate glasbo na povezanih napravah in te s funkcijo najdi-me (”find-me”) tudi poiščete.

Usnjena zapestnica je kompatibilna z Androidnimi in iOS napravami (trenutno so to Samsung Galaxy S4, S5, Note 3 in Note, iPhone 4S, 5, 5c, 5s, 6 in 6 Plus ter določene naprave, ki imajo naložen Android 4.3 ali novejšo različico) in se prilega na katerikoli drug pašček, ki je širok med 20 in 22 milimetri. Brez napajanja zdrži pet dni (polni se prek kabla USB mikro).

PREBERITE ŠE: FES – Sonyjeva pametna ura z e-črnilom

Z e-Strapom bodo že ”opasane” Montblancove nove tri ure pod imenom Timewalker Urban Speed, seveda pa ga bomo lahko za cca. 355 evrov kupili tudi posebej. Vse štiri novosti bodo predstavljene na sejmu visokega urarstva SIHH konec januarja v Ženevi.

cover CES 2015: Seagate Seven – najtanjši zunanji trdi disk na svetu acer-book-final CES 2015: Acer Chromebook 15 – Chromebook z največjim ekranom do zdaj biolite-nanogrid BioLite NanoGrid: Prenosni svetilni sistem PicMonkey Collage Smart Phones Dumb Users: nadležne navade uporabnikov pametnih telefonov