Morda niti ne veš, da si med njimi: to so lastnosti, ki so skupne srečnim ljudem
V zraku · buzz buzz

Vsi želimo biti srečni. To je tudi eden izmed razlogov, zakaj se znanstveniki zanimajo za vzroke in podporne dejavnike srečnega življenja. In kar nekaj pomembnih dejstev o sreči je znanost že odkrila. Eden izmed teh je to, kaj imajo srečni ljudje skupnega – to so lastnosti, ki so skupne srečnim ljudem!

Imajo dobre medsebojne odnose. Ljudje nikakor nismo volkovi samotarji. Potrebujemo drug drugega, tako zaradi samega preživetja kot tudi zaradi dobrega počutja. Harvardska študija, ki je kar 70 let spremljala posameznike, je ugotovila, da na našo srečo in zdravje zelo vplivajo odnosi z drugimi ljudmi.
Čas jim je pomembnejši od denarja. Številne raziskave so potrdile, da denar ni vse. Posamezniki, ki imajo več časa in manj denarja, so v povprečju srečnejši od tistih, ki na račun izgubljenega prostega časa dobro služijo.

Dobra dela jih osrečujejo. Študije so dokazale, da obstaja povezava med opravljanjem dobrega dela in ravnijo zadovoljstva. Če ste nesrečni, ponudite svojo pomoč sočloveku v stiski. To vas lahko osreči.
Radi se ukvarjajo s športom. Šport je veliko več kot le dejavnost za izgubo kalorij. Raziskave so pokazale, da je fizična aktivnost povezana z ravnijo sreče. Prav tako pa gibanje pripomore k preprečevanju mentalnih bolezni.
Izkušnje so jim pomembnejše od materialnih stvari. Ljudje, ki denar zapravijo za doživetja ali pridobivanja izkušenj, so srečnejši od tistih, ki večino denarja namenijo za materialne stvari.

So čuječni. Čuječnostna meditacija ni postala velik hit kar tako, brez razloga. Osredotočanje na sedanjost dokazano pomirja in vodi do večjega blagostanja.
So dobri prijatelji. Da nas prijatelji osrečujejo, ni nobena znanost. Še bolj pa smo lahko srečni, če imamo prijatelje, ki so sami zelo zadovoljni z življenjem. Sreča je namreč edina stvar, ki se z deljenjem še povečuje.

best of summer 2017 Best of Summer 2017 v Ljubljani: kje je najboljši sladoled? Legend (1) Zaradi tega so tako posebni: nenavadna dejstva o dvojčkih! tajpej Šokantno realistične simulacije športnih igrišč na vlakih v Tajpeju marley-and-me-main Vaš kuža ve, kdaj je do vas nekdo zloben, in si to tudi zapomni · · · ·