Tina Maze
Utrip mesta · šport

Tina Maze prekinja svojo tekmovalno pot, a smuči še ni postavila v kot. Na vrsti je leto dni premora in lovljenje zmag, ki niso povezane z alpskim smučanjem. Že zdaj pa je dejstvo, pa naj se odloči za nadaljevanje ali slovo, da smo spremljali eno najbolj fantastičnih karier v zgodovini športa. Ob ogledu posnetkov vseh njenih zmag boste to še enkrat več spoznali, kot tudi to, da nove sezone ni dolžna nikomur.

Tina Maze je v svoji karieri nanizala številne zmage in v Slovenijo vrnila smučarsko evforijo, ob njenih nastopih na velikih tekmovanjih pa je življenje pri nas za hip tudi povsem zastalo. Dosegla je vse kar se doseči da in je nesporna smučarska kraljica in kraljica ljudskih src. Poleg 26 zmag in šestih zlatih odličij z velikih tekmovanj (dveh z olimpijskih iger in štirih iz svetovnih prvenstev), pa ne gre spregledati zmaga, ki je športna statistika ne beleži. Mazejeve namreč v svoji 16-letni karieri ni bila niti enkrat resneje poškodovana, kar je dosežek, ki je ne le redkost v tem športu, pač pa prav posebna zmaga in zgled za generacije smučarjev, ki prihajajo. Vse njene zmage pa naj služijo kot inspiracija. Za športnike in za vse ostale.

PREBERITE ŠE: Tina Maze se za eno sezono umika iz smučarske karavane

Poglejte si vse njene zmagovite vožnje z velikih tekmovanj in Maribora.

Zmage pod Pohorjem:

22. januar 2005, veleslalom, Maribor

27. januar 2013, slalom, Maribor

Zmage na svetovnih prvenstvih:

17. februar 2011, veleslalom, Garmisch

5. februar 2013, superveleslalom, Schladming

6. februar 2015, smuk, Vail Beaver Creek

9. februar 2015, smuk, Vail Beaver Creek

Zmage na olimpijskih igrah:

12. februar 2014, smuk, Soči

18. februar 2014, veleslalom, Soči

Tina Maze za eno leto prekinja svojo kariero. Tina Maze se za eno sezono umika iz smučarske karavane Flowgrind Sk8 Contest Flowgrind International SK8 contest v Novi Gorici Golfboard Električna deska Golfboard ali pa-pa vozila za golf Floyd Mayweather, Jr. vs. Manny Pacquiao Mayweather vs. Pacquiao – Las Vegas pripravljen na največji boksarski dvoboj vseh časov