Največja savna na svetu
Utrip mesta · arhitektura

V sklopu norveškega festivala SALT, ki velja za kulturno platformo, znano po promoviranju glasbe in unikatnih inštalacij ter kolekciji izjemnih arhitekturnih struktur, je svoja vrata odprla največja savna na svetu.

Dogodek SALT, ki se odvija na plaži majhnega otoka Sandhornøya, ki ga najdemo v izoliranemu delu severne Norveške, je postal bogatejši še za eno arhitekturno stvaritev, ki jemlje dih. Velika lesena piramida, ki je največja savna na svetu, svojim obiskovalcem nudi toplino in prostor za druženje, izmenjavo idej in relaksacijo. Savna, ki očara tudi s prijetnim ambientalnim glasbenim ozadjem, je zgrajena po vzoru tradicionalnih norveških stojal za ribe, z dvigajočimi se tribunami pa spominja tudi na amfiteater. Savno lahko naenkrat obišče največ sto oseb, ki lahko skupaj občudujejo neverjeten razgled na peščene plaže, mogočne gore in čisto morje.

PREBERITE ŠE: Skladišče prenovljeno v sodobno stanovanje s spuščeno notranjo teraso

Največja savna na svetuOdpri galerijo
Vili v Ljubnem ob Savinji Vili v Ljubnem ob Savinji – nasprotja se privlačijo To so najbolj nore stavbe prihodnosti 33 najbolj norih stavb prihodnosti – World Architecture Festival – 2015 Plavajoče vile Seascape Seascape plavajoče vile za življenje na morju v stilu Multifunkcionalna lesena koča Multifunkcionalna lesena koča na obali Norveške · ·