Naravna lepota je zakon: lepotni nasveti naših babic, ki veljajo tudi danes
Utrip mesta · zdravje & lepota

Kozmetična industrija vsak dan na tržišče pošlje na desetine novih izdelkov, ki nam objubljajo popolno kožo, popolne lase in popolno postavo. V poplavi krem in šamponov iz sestavin, ki jih ne znamo niti izgovoriti, bi se morali večkrat spomniti na lepotne nasvete svojih babic, ki niso le cenejša, ampak tudi preprostejša in preizkušeno uspešnejša alternativa.

Za svetleče lase: jabolčni kis

Za lepo svetleče lase si pri pranju las sicer lahko pomagamo s šamponi in balzami, kar pa bo resnično pomagalo, je, da si čisto na koncu lase speremo z mešanico jabolčnega kisa in hladne vode. Lasje po takšnem pranju ne bodo le svetleči, temveč tudi veliko mehkejši

Za razpokane ustnice: med

Med slovi kot pravi zdravilni in hranilni zaklad čebel. In domnevno nobena labela in kupljeno mazilo ne bo razpokanih ustnic pozdravilo tako, kot bo to opravil med. Nanesite ga na od mraza izsušene in poškodovane ustnice (po tem, ko jih navlažite z vodo) in izperite po petnajstih minutah. In poskušajte se medtem zadržati oblizovanja, seveda!

Za mehko kožo: mlečna kopel

Skrivnost mehke kože je poznala že Kleopatra: mleko in med. Tudi naše babice že dolga stoletja vedo, da za svilnato mehko kožo potrebujemo le nekaj decilitrov mleka, ki ga zlijemo v kopel, s katero se kdaj pa kdaj pač moramo pocrkljati.

Za podočnjake: vrečke kamiličnega čaja

Seveda vse poznamo hladilno delovanje kumar, naše babice pa so si pri zabuhlosti okoli oči in podočnjaki pomagale tudi drugače: z ohlajenimi filter vrečkami kamiličnega čaja. Po nekaj minutah bo občutek okoli vaših oči čudovito svež, podočnjaki pa manj opazni.

Za bolj sijočo barvo las: kava zatemnolaske in kamilice za svetlolaske

Če se vam zdi, da je vaša barva obledela, jo sijočo lahko naredite na povsem naraven način. Temnolaske boste barvo poudarile, če si boste lase sprale z ohlajeno, toda močno turško kavo, svetlolaske pa s prav tako ohlajenim kamiličnim čajem.

Za celulit: kavna masaža

Kavno usedlino, ki vam ostane po jutranji kavi, lahko porabite že pri tuširanju. Po tem, ko boste z vročo vodo omehčale kožo, na predele s celulitom nanesite mešanico olivnega olja in kavne usedline ter s krožnimi gibi vmasirajte v kožo. Vzemite si vsaj 5 minut: sezona kopalk vam bo hvaležna.

Za razcepljene konice in suho kožo: olivno olje

Olivno olje je verjetno najbolj hranilna stvar, ki jo lahko najdemo v kuhinji. To so vedele že naše babice, ki so svojo kožo in lase pridno razvajale s tem bogatim oljem. Za suhe predele je potrebno le, da nekaj olja vtrete v kožo, za razcepljene, suhe in slamnate lase pa je najbolje, da pred pranjem lase, v katere ste vtrle olivno olje, za kakšno uro zavijete v brisačo.


Bananas Preveč zrela banana – revolucionarno zdravilo, ki preprečuje nastanek raka iStock_000013635277_Medium Ali smo odvisni od stresa? iStock_000035984350_Medium Zakaj je dobro, da več časa preživimo goli? fitnes Savna klub Breza: Do zdravja s celostnim pristopom prehrane, vadbe in sproščanja · · ·