Bližnji posnetki oči živali
V zraku · buzz buzz

“Oči živali govorijo močen in imeniten jezik,” je dejal Martin Buber. Živalske oči so morda zdijo podobne človeškim, a so to samo na videz. Njihova očesa bo v svoji prihodnji številki do potankosti proučila tudi svetovno priznana poljudnoznanstvena revija National Geographic Magazine, ki je s proučevanje strukture očesa poskušala ugotoviti, kako svet vidijo živali. Mi pa si v nadaljevanju poglejmo osupljive fotografije njihovih oči, ki so ne samo ogledalo njihove duše, ampak pravi svet zase.

Živali vidijo svet povsem drugače kot ljudje, tudi njihova očesa pa so si od vrste do vrste zelo različna. Psi denimo vidijo dvobarvno in imajo zaradi odsevnega sloja, ki je v ozadju očesa za mrežnico, tudi dober nočni vid. Ptiči imajo najnaprednejši vid med živalmi. Je štiribarven, razteza pa se tudi v ultravijolični spekter, medtem ko olje v čepnicah skrbi za dodatno strino slike.

PREBERITE ŠE: National Geographic: najbolj priljubljene fotografije leta 2015

Kače imajo podoben vid kot mi, s to razliko, da jim poseben organ pri nosu omogoča, da vidijo tudi toploto. Podgane pa praktično ne ločijo barv, so pa zato toliko odzivnejše na svetlobo.

Bližnji posnetki oči živaliOdpri galerijo
Snickers William Dafoe je tečna Marilyn Monroe v oglasu za Snickers Prva Playboy revija brez golote To je prvi Playboy brez golote UV tetovaže UV-tetovaže: tatuji, ki se svetijo pod ultravijolično svetlobo O čem vse naenkrat razmišljajo ženske? O čem vse razmišljajo ženske? ·