Nebotičnik Greenwich Street 125 – luksuz brez primere
Utrip mesta · arhitektura

Tisti, ki ste že obiskali veliko jabolko oziroma New York in se sprehodilipo predelu Greenwich Village v spodnjem Manhattnu, ste zagotovo za trenutek sanjarili o življenju tam. Najbolj svobodomiseln predel New Yorka postreže z vsemi zvrstmi umetnosti, ki si jih lahko zamislite. Zdaj pa ponuja tudi luksuzen nebotičnik, iz katerega lahko uživate v razgledu na reko Hudson.

Nebotičnik domuje na Greenwich Street 125, ima 88 nadstropij, v višino pa meri 278 metrov. Za zunanjost je poskrbel slavni arhitekt Rafael Viñoly, čigar delo je tudi luksuzni nebotičnik 432 Park Avenue, ki se dviga nad Central Parkom. Za notranjost pa so poskrbeli pri biroju March and White.

Nebotičnik ponuja klub The 88, ki se razprostira na slabih 1.400 kvadratnih metrih na zgornjih treh nadstropjih, kjer je vse posvečeno zabavi in sprostitvi. Stanovalci bodo lahko uživali tudi v loungeu ter zasebni jedilnici, kjer jih bo grel kamin. Velnes je opremljen tudi s 15-metrskim bazenom ter lepotnimi saloni vseh oblik. Niso pa pozabili niti na kinodvorano.

Greenwich Street 125 bo odprl svoja vrata predvidoma ob koncu 2019, do takrat pa že lahko izberete svoje novi luksuzni dom. Cene se začnejo pri dobrem milijonu evrov.

Galerija: Nebotičnik Greenwich Street 125 – luksuz brez primere

Nebotičnik Greenwich Street 125 – luksuz brez primereOdpri galerijo

Villa Ypsilon, LASSA arhitekti Najlepše zasebne hiše, med njimi tudi slovenska copenhagen-coal-crane-thekrane-14 Hotel The Krane: luksuzna noč na gradbišču Maralah: hiška v skali za pobeg od vsakdana Maralah: hiška v skali za pobeg od vsakdana Prva biološka hiša na svetu Een Til Een: prva biološka hiša na svetu · · · · ·