dejstva
V zraku · buzz buzz

Včasih se zdi, da smo v življenju slišali in videli že toliko stvari, da nas nič več ne more presenetiti. In potem po naključju nekdo omeni neverjetno dejstvo, da je mleko samice povodnega konja dejansko roza. Tako je! Zbrali smo nekaj nenavadnih dejstev in med njimi ne bo niti enega, ki vas ne bi navdušilo!

1. Mleko samice povodnega konja je roza.
2. Med se nikoli ne pokvari. Ne po enem letu, ne po dveh – nikoli.
3. Meduza Turritopsis Nutricula je edini znani organizem na Zemlji, ki je biološko nesmrten.
4. Srce sinjega kita je tako veliko, da lahko človek plava v njegovih arterijah. Toda njegovo grlo ni širše od krožnička.

5. Za vsako osebo na svetu obstaja približno 1,6 milijona mravelj. Celotna masa teh mravelj je enaka združeni masi svetovne človeške populacije.
6. Hobotnica ima tri srca.
7. Feng shui umetnost je bila prvotno izbira ustreznega mesta za grob.
8. Na Saturnu in Jupitru dežujejo diamanti.
9. Tako bi bilo videti nebo, če bi bil Jupiter enako oddaljen od Zemlje, kot je Luna.

10. V človeškem telesu obstaja desetkrat več bakterij kot celic.
11. Verjetnost, da voda, ki jo pijemo vsebuje molekulo vode, ki je nekoč potovala skozi dinozavra, je približno 100-odstotna.
12. Frankenstein je bilo ime izumitelja, ne pa pošasti.

PREBERITE ŠE: Neverjetna dejstva, za katera ste bili do zdaj prepričani, da so laži

13. Som ima 27 tisoč brbončic. To je štirikrat več, kot jih ima človek.
14. Tako je videti pesek pod mikroskopom:

15. Stereotipna skleda za zlato ribico je pravzaprav najhujša oblika ‘akvarija’ za to ribo.
16. Branje pri slabi svetlobi ali pa uporaba računalnika v temi naj ne bi imela nobenih negativnih učinkov na naš vid.
17. Univerza v Oxfordu je starejša od azteškega templja.
18. Na Cipru se Božiček imenuje Bazilij.
19. Nikomur še ni uspelo ukrotiti afriškega slona.
20. Fotografija na levi prikazuje gorenje sveče na Zemlji, fotografija na desni pa gorenje sveče v prostoru brez gravitacije, na vesoljski postaji Mir.

21. Pomanjkanje spanca povzroči, da okoli sebe vidimo le sovražnike.
22. Gube, ki se na naši koži naredijo na primer po kopeli, imajo pomembno vlogo. Fenomen je posledica izdatne vlage, kar telo razume kot spolzko okolje. Koža na rokah se tako začne spreminjati na način, ki bi nam omogočal lažji oprijem.
23. ‘Žlebič’ med nosom in zgornjo ustnico se imenuje philtrum. To je mali opomnik na čas, ki smo ga preživeli v naši maternici. Obe strani obraza sta se namreč razvijali neodvisno druga od druge in se nato srečali na sredini obraza. Ko se te dve strani ne srečata pravilno, kar se zgodi na vsako od 750 rojstev, je rezultat volčje žrelo.
24. Glavna dejavnost naših prednikov je bil lov na plen oziroma hiter tek, zato so potrebovali dobro zgrajene zadnjice, ki so močno olajšale nalogo. Če je danes naša zadnjica okrogla, je to del evolucije.

Satoyuki Fujimara - rekorder v hitrostnem tleskanju s prsti Satoyuki Fujimara – novi svetovni rekorder v hitrostnem tleskanju s prsti tumblr_static__dsc5377 Zakaj bi si morali po razhodu s partnerjem postriči lase? Samolepilno žepno ogledalce Refix Žepno ogledalce kot prikupen dodatek za pametni telefon BeFunky Collage Enojajčni dvojčici sta se svojih las sramovali. Danes sta zaradi njih slavni! · · · · ·