3034717-poster-p-2-are-these-eames-inspired-nikes-the-worst-thing-in-the-world-point-counterpoint
Utrip mesta · moda

Lesena obutev v zadnjih dveh stoletjih ni zares prestopila mej nizozemskih kmetij. In to najbrž z dobrim razlogom – predstavljajte si, da morate z leseno obutvijo teči. A nov par Nike francoskega oblikovalca Ora Ïtez z navdihom Eames Lounge naslonjača, bi znal ta predsodek ovreči.

Lesen par, izdelan iz vezane plošče lesa ter na srečo udobnih materialov, se je prišel poklonit, verjeli ali ne, Eames Lounge 670 naslonjaču. Upamo si staviti, da čevlji ki jih imate ravnokar na sebi, niso del razkošnega pohištva.

Čevlji torej črpajo svoj lepo ovit lesen del iz klasike leta 1956, barve bazirajo na izvirnih barvah naslonjača in usnja, črn Goretex in podplat iz tanke gume pa vam zagotavljajo potrebno udobje. Ora Ïto, ki mu bizarno ni novo, je že oblikoval vesoljsko ladjo in stole za Citroënovo limuzino, sedaj pa upa, da bo njegovo zadnje delo na voljo kot omejena izdaja podjetja Nike.

cover Lupita Nyong’o: slavna modna kameleonka Screen-Shot-2014-08-13-at-22.22.57 Nike Genealogy of Innovation: 43 let Nike inovacij na področju športne obutve v manj kot 2 minutah Foto: richgurl.com Trend: Adijo, “skinny” kavbojke Foto: img.ibtimes.com 6 ključnih modnih trendov z modnih pist za prihajajoči jesen in zimo ·