Fuel Motorcycles Coyote
Utrip mesta · mobilno

Dve motorni kolesi, eno oblečeno v črno ‘večerno obleko’ in drugo, predelano v tako imenovano “scrambler” motorno kolo sta si različni kot dan in noč, a ju kljub temu združuje ena skupna stvar. Obe sta namreč narejeni iz starega motornega kolesa BMW.

Pri Fuel Motorcycles so predelali motorno kolo BMW R nine T Urban G/S, za katerega pravijo, da je narejeno za zelo zahteven in grob teren. Poimenovali so ga Coyote, navdih pa dobili pri istoimenski živali kojotu. Želeli so ustvariti motorno kolo, ki bi spominjalo na tiste iz leta 1950, ki so se tedaj preganjali po puščavah ameriškega divjega zahoda. Zaradi tega ima dvignjen izpuh, zaščito za motor in visok usnjen sedež. Za dokončanje predelave so potrebovali še občutno manjšo posodo za gorivo, ki so jo našli pri Suzukiju GT 250, jo malce predelali in Coyote je bil nared za nove puščavske pustolovščine.

Galerija slik: Fuel Motorcycles Coyote

Fuel Motorcycles CoyoteOdpri galerijo

Druga zanimiva predelava motornega kolesa BMW je nastala izpod rok mojstrov pri Kingston Custom. Black Phantom  in nosi na sebi črno ‘obleko’, pod katero se skriva BMW R75, ki so mu nadeli originalne nadomestne dele BMW, izdelane med leti 1951 in 1979.  S projektom Black Phantom so želeli pokazati, da ne potrebujemo najnovejše tehnologije, če želimo ustvariti nekaj impresivnega. Gre za resnično unikatno ročno delo, saj za izdelavo Black Phantoma ni bilo potrebnega nič varjenja, krivljenja ali vrtanja v okvir motornega kolesa.

Galerija slik: Kingston Custom Black Phantom

Kingston Custom Black PhantomOdpri galerijo

Fiat 500 Spiaggina by Garage Italia Fiat 500 Spiaggina in Fiat 500 Spiaggina ’58: dva avtomobila za posebno obletnico Fliteboard E-Foil Fliteboard E-Foil: omogoča ‘letenje’ nad vodo Italdesign Nissan GT-R50 Italdesign Nissan GT-R50: japonski super samuraj Segway Drift W1 Segway Drift W1: ‘rolanje’ za naslednje tisočletje · · · ·