Nova Seat Ibiza (2017)
Utrip mesta · mobilno

To je nova Seat Ibiza! Španski Seat (ta je pod patronatom Volkswagna) jo je s ponosom razkril v barcelonski La Cupuli, širša javnost pa jo bo lahko prvič občudovala na marčevskem ženevskem avtomobilskem salonu. Peta generacija Ibize ima izredno prostorno notranjost (več je prostora za noge in glavo), opremljena je s prilagodljivim podvozjem in ponuja štiri režime vožnje.

Nova Seat Ibiza (2017) prinaša prostornejšo notranjost, za kar se ima zahvaliti 9,5 centimetra daljši medosni razdalji v primerjavi z aktualno generacijo (je tudi 8,7 centimetra širša), ki pa je za centelj (beri dva milimetra) daljša. Peta generacija je opremljena s prilagodljivim podvozjem, na voljo pa so režimi udobno, ekonomično, športno in individualno. Španci so opustili trivratno in karavansko različico, pričakovati pa gre izpeljanko na visokih petah, saj so križanci pač velika uspešnica.

Hit naj bi ponovno postale tudi kombilimuzine in Seat želi biti z Ibizo seveda zraven.

PREBERITE ŠE: Novi Seat Leon (2017) – Leon ima nov stas in obraz ter višji IQ

Nova Ibiza je zgrajena na povsem novi platformi MQB, ki je prikrojena za najmanjša vozila, ki spadajo pod Volkswagnov dežnik. Seat jo je izklesal povsem na novo. Čeprav sledi oblikovalskemu jeziku znamke, pa je nova generacija precej precej drugačna. Predvsem je bolj ostra in vleče na Leona. Notranjost je močno napredovala po kakovostni plati (boljši materiali). Sveža je armaturna plošča, ki je načeluje 5- oz. 8-palčni zaslon na dotik in statirajo gumbi ter stikala.

Zaslon nudi podporo mobilnim telefonom prek sistema Apple Car Play, Android Auto oz. MirrorLink. Na voljo bosta tudi vmesnik za brezžično polnjenje in 300-W zvočni sistem Beats. Tako kot potniška kabina je zrastel tudi prtljažni prostor. Ta ima zdaj 355 litrov, kar je 63 več kot prej. Čeprav je nova Ibiza večja, je lažja. Ima izboljšano krmiljenje, je pa tudi bolj ekonomična. Paleta Euro 6 motorjev zaobjema 1-litrski TSI-trivaljnik s 93 KM (70 kW) oz. 113 KM (84 kW) in 1,6-litrski TDI dizelski motor s 70 KM (52 kW) in 94 KM (70 kW). Na voljo so v kombinaciji s petstopenjskim ročnim menjalnikom. Novinec je 1,5-litrski TSI-bencinski motor V4, ki iz sebe stisne 147 konjskih moči (110 kW). Vgrajen ima šeststopenjski ročni menjalnik, na izbiro pa je tudi sedemstopenjski dvosklopčni samodejnež.

Po tehnični plati si lastnosti deli z prihajajočim modelom Volkswagen Polo, kar pomeni kopico asistenčnih sistemov, med drugim sistem za samodejno zaviranje v sili (prepreči nalet), sistem za prepoznavanje in samodejno ukrepanje pri nevarnosti nesreče s pešcem in radarski tempomat. Na voljo je tudi vzvratna kamera. Na asfalt bo nova Seat Ibiza zapeljala junija 2017.

Galerija – nova Seat Ibiza (2017):

Nova Seat Ibiza (2017)Odpri galerijo

Alfa Romeo C18 Alfa Romeo C18: futuristični koncept, za volan katerega sodi James Bond Chevrole Lego Batmobile Chevrolet Lego Batmobile v naravni velikost je izdelan iz več kot 300 tisoč kock Lego Volvo S90 Euro NCAP 2017 – Volvo navdušil na testu trkov Rain Prisk Porsche 918 Spyder Če bi bil Porsche 918 Spyder terensko vozilo … · · · ·