Novi Land Rover Discovery (2017)
Utrip mesta · mobilno

Skrivnosti ni več. To je novi Land Rover Discovery (2017), ki ga je Jaguar Land Rover samooklical za najboljši družinski terenec na svetu. Pa je res? Predstavnik pete generacije terenske ikone je oblikovalski navdih črpal iz modela Rang Rover in manjšega modela Discovery Sport, prav tako v njem prepoznamo koncept iz leta 2014, Discovery Vision. Sedemsedežni terenec bo na voljo spomladi leta 2017.

Za predstavnika pete generacije terenske ikone Land Rover Discovery izdelovalci ponosno pravijo, da je najboljši družinski terenec na svetu. Kljub veliki spremembi v zunanji podobi se ni odrekel 27-letni dediščini, saj ohranja prepoznavno usločeno streho in nizek profil. Številne oblikovalske atribute so si sicer sposodili pri konceptu Discovery Vision ter modelih Rang Rover in Discovery Sport.

Na voljo bodo štirje paketi opreme (plus Black Design), serijsko pa bo med drugim opremljen z zračnim vzmetenjem, pogonom na štiri kolesa in 19-palčnimi platišči. Zaradi uporabe lahkega aluminija je odvrgel 480 kilogramov pri skupni masi. Motorno ”skalo” tvori nova družina agregatov Ingenium, in sicer ”vstopni” SD4 2,0-litrski dizelski agregat, ki mu bosta družbo delala bencinski agregat SI6 in šestvaljna dizelski agregat TD6.

Imel bo sedem sedežev, razporejenih v treh vrstah. Tudi zadnja ponuja vso udobje in razkošje prve in druge. Nov je sistem podiranja sedežev, ki omogoča konfiguracijo le-teh tudi s pomočjo pametnega telefona. Bo prvi avtomobil s tovrstno funkcijo. Premikanje druge in tretje vrste bo mogoče od koderkoli na svetu. 4,97-metra dolgo vozilo bo od tal oddaljeno 283 milimetra in bo lahko posledično zabredlo v vodo, globoko 90 centimetrov.

PREBERITE ŠE: Novi Land Rover Discovery (2017) vleče vagone kot za šalo

Novi Land Rover Discovery želi biti predvsem udobno in izjemno prilagodljivo vozilo, česar do zdaj pri njem nismo bili vajeni. Nudil bo delno avtomatizirano vožnjo, razkošen prtljažni prostor (s podrto tretjo klopjo bo prostornina znašala 1137 litrov, ob podrti drugi pa kar 2406 litrov), deveterico USB-priključkov, točko WiFi in 3500 kilogramov vlečne sila. Njegovo surovo moč se nedavno demonstrirali na primeru vleke vagonov. V prodajne salone bo zavil spomladi 2017.

Novi Land Rover Discovery (2017):

Novi Land Rover Discovery (2017)Odpri galerijo

Kate McWilliams je postala najmlajša komercialna pilotka na svetu. Kate McWilliams – najmlajša komercialna pilotka na svetu Transavia Boeing B 737-800 Transavia – nov nizkocenovnik na brniškem letališču Gorsko kolo s kolesi iz superg Gorsko kolo, ki namesto koles uporablja superge! Peugeot e-Bike eU01s Peugeot e-Bike eU01s – električno kolo, ki drvi kot skuter · · · · ·