Novi Peugeot 5008
Utrip mesta · mobilno

Novi Peugeot 5008 je prestopil med križance. Zdaj ni več družinski enoprostorec, saj po obliki bolj vleče na SUV-a kot pa na tipičnega enoprostorca. Kljub temu ostaja izjemno uporaben. Peugeot gre tako po stopinjah Renaulta in modela Espace ter drugo generacijo modela 5008 odmika od enoprostorskih paradigem ter pomika k družinskim crossoverjem. Opremljen je z ambientalno razsvetljavo.

Pozabite na model Peugeot 5008 kot na družinskega enoprostorca, novi Peugeot 5008 je namreč križanec, ki se je oblikovno zelo približal športnemu terencu Peugeot 3008. Od predhodnika je daljši za 11 centimetrov, poredil pa se je za 16,5 centimetra. V višino ni zrasel in tako ostaja pri 1,64 metra višine.

Armaturna plošča novega Peugeota je digitalno zasnovana. Krasi jo 12,3-palčni digitalni zaslon i-cockpit, na sredinski konzoli pa počiva 8-palčni zaslon na dotik. Volan je značilno majhen, po novem pa je serijskih sedem in ne več pet sedežev. Zadnja dva tehtata manj kot 11 kilogramov za karseda lahko odstranjevanje. Vse tri vrste imajo pet stopenj naklona in tri sidrišča za otroške sedeže, se premikajo vzdolžno, na voljo pa je tudi masaža. Če Peugeot 5008 šteje pet sedežev, prtljažni prostor šteje 1060 litrov, če poleg tretje pade še druga vrsta, prostornina naraste na 1124 litrov. Če po ‘buči mahnemo’ še sovoznikov sedež, lahko pohrusta 3,2-metrske predmete. Zadek je posekan in ima edinstven prehod s stekel v svetila. Dražji paketi bodo imeli električno dvižna prtljažna vrata, ki jih bomo aktivirali z brco pod odbijač.

Opremljen je s 360-stopinjsko kamero, sistemom Advanced Grip Control (pomaga v primeru slabšega oprijema cestišča) in paleto varnostno-asistenčnih sistemov, kot so prepoznavanje prometnih znakov, opozarjanje pred vozili v mrtvem kotu, aktivni tempomat, samodejno zaviranje v sili … Postavljen je na platformo EMP2, ki si jo deli z modelom 3008, le da je ta precej večja.

PREBERITE ŠE: Airbus H160: Peugeot s helikopterjem prihodnosti

S čim so zapolnili luknjo pod pokrovom za motor? V ponudbi najdemo bencinski 1,2- in 1,6-litrski turbomotor ter dizelske 1,6- in dva 2-litrska motorja. Moč na prednja kolesa (vendarle ni zares SUV) prenaša bodisi 6-stopenjski ročni bodisi samodejni menjalnik. Novi Peugeot 5008 bo javnosti prvič predstavljen na oktobrskem avtosalonu v Parizu.

Novi Peugeot 5008:

Novi Peugeot 5008Odpri galerijo

Novi Land Rover Discovery (2017) Novi Land Rover Discovery (2017) vleče vagone kot za šalo Nova Kia Rio (2016) Nova Kia Rio (2016) – predstavnica četrte generacije je tu Motocikel Batpod Batpod – naprodaj Batmanov motocikel iz filmov o Vitezu teme Športni terenec Škoda Kodiaq Športni terenec Škoda Kodiaq: prostorno, prostornejše, Škoda Kodiaq · · · ·