Novi Volkswagen California
Utrip mesta · mobilno

Klasični avtodomi so preveliki in preokorni, počitniške prikolice nepraktične in premalo fleksibilne. Kaj izberete? Novega malega kamperja Volkswagen California, vozilo ustvarjeno za ljubitelje kampiranja. Sedem sedežev, kar pet postelj, pomična streha in dve različici itinerarja. Vse to že pri osnovnem modelu Beach, ki ga bo, kot preostali dve ”Kaliforniji” šeste generacije, sprva poganjal dizelski agregat TDi, kasneje pa tudi bencinski.

Novi Volkswagen California, že šesti po vrsti, bo razveselil vse ljubitelje kampiranja. Na hitro morda gospodarsko vozilo, a ko dvigne dvižno streho in odpre pomično streho, se tudi na zunaj vidi, da gre za polno opremljano vozilo za kampiranje. Na voljo bodo trije paketi: Beach, Coast in Ocean. Osnovni model Beach (cena zanj se bo gibala okoli 40 tisoč evrov) vas bo pričakal s sedmerico sedežev, možnostjo petih postelj, ročno pomično streho in izbiro med različico z dvosedežno klopjo s predalom ali trisedežno z raztegljivo mizo.

Med ostalo opremo naštejemo zložljive stole v prtljažnih vratih, zavese za prvima sedežema in premično piknik mizo pospravljeno v drsnih vratih. Model Coast ima ”le” pet sedežev, a malce bolj dodelano pohištvo, ki je primarno iz aluminija z dodatki lesa. Hladilnik je 42-litrski, na štedilniku pa je par plinskih gorilnikov. California Ocean gre še korak dlje. Tu je dvojna zasteklitev, električno-hidravlično nastavljiva pomična streha, nastavljiva LED osvetlitev in ekstra ogrevanje (Climatronic). Ne glede na model pa ima vsak Volkswagen California zložljivo zakonsko posteljo v kabini in dvižni strehi, zložljivo zofo in nameščen inteligentni sistem za upravljanje z energijo start-stop.

PREBERITE ŠE: Volkswagen Transporter (T) – Oče “kombijev” pripravljen na sveže hipije

Pod pokrovom Volkswagna California najdemo najnovejši dizelski agregat z močjo od 62 do 150 kW, kmalu pa bo tam tudi bencinski s 110 oziroma 150 kW. Opcijsko bo na voljo tudi pogon na štiri kolesa in samodejni menjalnik.

Novi Volkswagen CaliforniaOdpri galerijo
UberBOAT UberBOAT – Uber za prevoze z motornimi čolni Napihljiv nosilec za kolo TrunkMonkey TrunkMonkey – prvi napihljivi nosilec za kolo na svetu Motocikel T 005 Cross izstopa po svoji škatlasti obliki. Štirioglati motocikel T 005 Cross Najdražji in najhitrejši Lotus v zgodovini- Lotus 3-eleven Lotus 3-Eleven je najdražji in najhitrejši Lotus v zgodovini ·