fbpx

ID.Buzz GTX: je najhitrejši električni kombi

Električni kombi

ID.Buzz GTX
Foto: Volkswagen

Volkswagen je z modelom ID.Buzz obudil ikonično dediščino svojih legendarnih kombijev in hkrati zaznamoval nov mejnik v svetu električnih vozil. Najnovejši dodatek k tej družini, ID.Buzz GTX z vsem kolesnim pogonom, prinaša športno različico, ki združuje nostalgičen dizajn z najnovejšimi tehnološkimi dosežki.

ID.Buzz GTX takoj pritegne pozornost s svojim dinamičnim videzom, kjer izstopajo športni akcenti na spodnjem delu v črni barvi in masivni retro VW logotip. Posebnost modela GTX so tudi vertikalne svetlobne podpisi, ki dodajo piko na i njegovi unikatnosti. Barva “Cherry Red” in novi 21-palčni platišča, največji v ponudbi, modelu dodajo poseben pečat mogočnosti in športnosti. Vozilo je na voljo v dveh dolžinah, krajši (SWB) in daljši (LWB) verziji, kar omogoča prilagoditev potrebam in željam vsakega posameznika.

Tehnologija in udobje

Notranjost ID.Buzz GTX se ponaša z vrhunskimi materiali in naprednimi tehnološkimi funkcijami. Kontrastni šivi v rdeči barvi in posebni GTX sedeži z mikrovlakni poudarjajo športni karakter vozila. Voznikovo mesto nudi ergonomsko oblikovane sedeže in intuitiven vmesnik z večjim 13-palčnim zaslonom na dotik, ki zdaj omogoča še hitrejše in enostavnejše upravljanje. Dodatna posebnost je največje panoramsko strešno okno, ki je ekskluzivno na voljo za dolgo različico vozila, ter prinaša svetlo in zračno notranjost.

Foto: Volkswagen

Vozne lastnosti in zmogljivost

GTX različica ID.Buzz-a z vsem kolesnim pogonom prinaša izjemno vožnjo zahvaljujoč dvojnemu električnemu motorju, ki skupaj proizvedeta do 340 konjskih moči. Pospešek od 0 do 100 km/h je mogoč v samo 6,5 sekunde, kar je impresivno za vozilo te velikosti. Z močnejšim motorjem na zadnji osi in dodatnim motorjem na prednji osi GTX ponuja dinamično in stabilno vožnjo v vseh razmerah.

Avtonomija in polnjenje

Za dolge poti ID.Buzz GTX ne skrbi le za udobje, ampak tudi za domet. Krajša različica s 79 kWh baterijo in daljša z 86 kWh baterijo obljubljata doseg okoli 400 km, kar zadostuje za večino potovanj. Zmožnost hitrega polnjenja do 200 kW omogoča, da se baterija od 10% do 80% napolni v samo 25 minutah, kar je idealno za hitre postanke na dolgih potovanjih.

Volkswagen ID.Buzz GTX predstavlja izjemen tehnološki napredek in ob enem ohranja duha legendarnih VW kombijev. Z vsem kolesnim pogonom, vrhunsko tehnologijo in športnim dizajnom je ID.Buzz GTX več kot le električno vozilo; je simbol mobilnosti prihodnosti. Ne glede na to, ali se odločite za kratko ali dolgo različico, ID.Buzz GTX obljublja izkušnjo vožnje, ki je enako dinamična kot udobna, pri tem pa ne pozablja na ekološko osveščenost. S tem modelom Volkswagen ni samo ponovno izumil ikoničnega “Bullija”, ampak je postavil nov standard v segmentu električnih vozil.

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Za tržišče Severne Amerike, kjer model GTX ni posebej označen, je na voljo različica z vsem kolesnim pogonom, ki se ponaša s podobnimi lastnostmi in stilskimi značilnostmi kot evropski GTX. To pomeni, da bodo tudi kupci na drugi strani Atlantika lahko uživali v vseh prednostih, ki jih prinaša ta revolucionarni model.

VW ID.Buzz GTX ni samo vozilo, ki prepriča s svojo zmogljivostjo in dizajnom, ampak tudi s praktičnostjo. Z možnostjo izbire med krajšo in daljšo verzijo vozila ter fleksibilno notranjo razporeditvijo, ki omogoča različne konfiguracije sedežev, se ID.Buzz GTX prilagaja potrebam modernih družin in avanturistov. Prostorna notranjost in pametne rešitve za shranjevanje poskrbijo, da je vsako potovanje udobno in organizirano.

Vozilo ID.Buzz GTX s svojo izjemno avtonomijo in hitrim polnjenjem odpira vrata v svet, kjer so dolga potovanja z električnim vozilom enostavna in brezskrbna. Z vsestranskostjo, ki jo nudi, je ID.Buzz GTX idealen sopotnik za vsakodnevne vožnje v mestu kot tudi za vikend izlete in daljša potovanja.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.