e-bulli-vwn-005-71a718
Utrip mesta · mobilno

Pri Volkswagnu so predstavili konceptnega e-BULLI-ja, ki sloni na klasiku iz leta 1966, poganja pa ga tehnologija iz leta 2020.

Volkswagen in eClassics sta znova stopila skupaj in predstavila še enega klasika, ki ga poganja najmodernejša tehnologija. S skupnimi močmi so restavrirali klasičnega BULLI-ja T1 Samba Bus in zamenjali njegov štirivaljni bokser motor z električnim motorjem. Z novo tehnologijo se je moč dvignila s 44 na 83 konjskih moči, največja hitrost pa s 105 km/h na elektronsko omejenih 130 km/h. Baterija zmogljivosti 45 kWh ima dovolj energije za do 200 kilometrov dolgo pot. Ravno tako kot klasik ima tudi e-BULLI pogon na zadnji kolesni par. e-BULLI ponuja možnost hitrega polnjenja do 50 kW, pri čemer bo baterija napolnjena do 80 odstotkov že po 40 minutah.

Pri eClassics ponujajo električnega in restavriranega e-BULLI-ja za okoli 64.900 evrov, poleg tega pa ponujajo tudi predelave. Naprodaj so še kompleti, ki posameznim lastnikom BULLI-jev omogočajo, da si jih predelajo kar sami v svoji lastni garaži.

Galerija: novi Volkswagen e-BULLI

Volkswagen e-BULLIOdpri galerijo
RUF Rodeo Concept Coupe RUF Rodeo Concept Coupe: za tiste, ki so po duši kavboji apex-ap-0-concept Apex AP-0 Concept: električni superšportni zmaj silent-air-taxi-von-der-esat-gmbh-aus-aachen e.SAT Silent Air Taxi: neslišen leteči taksi AP91110_WNewron Newron Motors EV-1: leseno električno motorno kolo · ·