odvisnotehnologija
V zraku · buzz buzz

Ilustracije francoskega umetnika Jeana Julliena nas bodo soočile z realnostjo – tehnološki pripomočki niso le del našega vsakdana, ampak kar podaljšek roke. Na duhovit način prikaže, kako absurdna je naša zasvojenost s tehnologijo, družbenimi mediji in pametnimi telefoni. Se najdete v satiričnih situacijah v njegovih ilustarcijah?

Jean Jullien je francoski ilustrator, ki je znan po satiričnem prikazu moderne družbe in zasvojenosti s pametnimi telefoni ter družbenimi omrežji. Da nas tehnologija zbližuje, v kar nas prepričujejo korporacije, Jean Jullien v svojih ilustracijah s pravo mero ironije in sarkazma prikaže v drugi luči.

Poleg satire Jullien uporablja družbena omrežja tudi kot platformo za politična izražanja. Najbolj znan je njegov “Peace for Paris” simbol v znak solidarnosti Franciji po novembrskih terorističnih napadih v Parizu.

PREBERITE ŠE: Zakaj odvisnost od tehnologije škoduje našim možganom?

V galeriji smo zbrali nekaj njegovih skic, ki vam bodo zagotovo dale misliti o absurdnosti modernega sveta in našega načina življenja ter dejstva, kako zelo se zanašamo na tehnologijo, da bi bili bližje ljudem, hkrati pa smo vse bolj odtujeni. Morda je čas, da odložimo pametne telefone in namesto njih v roke vzamemo knjigo?

"Moderno življenje"Odpri galerijo
Jutranja oseba Kako postati jutranja oseba? Znane znamke, če bi proizvajale vino 99 Wine Bottles: Če bi svetovno znane znamke prodajale vino Reakcije sestric, ko zagledajo bratca Najlepše božično darilo: sestrice pod jelko pričakal bratec Ženske z bradami in brki iz las Ženske z ”bradami in brki”, ki jim jih zavidajo še moški ·