Pametni telefon Xiaomi Mi 6
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Če ste mislili, da znajo zares vrhunske pametne telefone delati samo pri Applu, Samsungu in Huaweiju, ste se pošteno ušteli. Xiaomi je z novim paradnim konjem Xiaomi Mi 6 poskrbel, da izbira pametnega telefona iz najvišjega razreda ne bo tako logična.

Pametni telefon Xiaomi Mi 6 je novi najzmogljivejši telefon znamke Xiaomi, ki ponuja izjemno veliko za relativno malo denarja. Čeprav gre v osnovi za telefon najvišjega kakovostnega razreda, je njegova cena vse prej kot takšna. Kitajski trgovci se bodo namreč od osnovnega modela ločili že za 335 evrov, v Evropi pa bo verjetno treba zanj odšteti nekoliko več.

Za to ceno bomo dobili 5,15-palčni IPS-zaslon ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih točk odlične svetilnosti (dodali so mu filter modre svetlobe, ki v temi poskrbi za manjši napor oči), izredno zmogljiv procesor Qualcomm Snapdragon 835, 6 GB sistemskega pomnilnika, 64/128 GB prostora za shranjevanje podatkov, baterijo zmogljivosti 3350 mAh, mobilni operacijski sistem Android 7.1.1 z grafičnim vmesnikom MIUI 8 in dva zvočnika, ki delujeta v stereonačinu.

Za fotografije in videoposnetke so inženirji zadolžili dva digitalna fotoaparata na hrbtni strani (ponujata 2-kratno povečavo z optičnim zumom) z ločljivostjo 12 milijonov slikovnih točk (f/1.8-2.6) in stabilizatorjem slike (širokokotni in teleobjektiv ne štrlita iz ohišja), spletna kamera na čelu pa ima ločljivost 8 milijonov slikovnih točk.

Telefon je skrbno izdelan, saj nastaja kar 12 dni, v tem času pa gre skozi kar 40 različnih procesov. V luči trpežnosti so stranice telefona zaščitili s kovinskimi pragovi. Če vas do zdaj Xiaomi Mi 6 verjetno ni še prav z ničemer razočaral, malce razočara odsotnost 3,5-milimetrskega priključka za slušalke, ki pa je očitno na izhodnih vratih pri večini ponudnikov pametnih telefonov. Hitro ga je namreč začel nadomeščati vhod USB-C. No, jasno pa pri Xiaomiju niso pozabili na bralnik prstnih odtisov.

PREBERITE ŠE: Xiaomi Mi Pad 3: vse, kar pričakujete od tablice

Na Kitajskem ga bodo z modrim in zlatim ohišjem v prodajo ponudili 28. aprila 2017. Na voljo bo tudi različica s keramičnim ohišjem in zlato obrobo za zadnja objektiva.

Galerija – pametni telefon Xiaomi Mi 6:

Pametni telefon Xiaomi Mi 6Odpri galerijo
Samsung Galaxy S in Samsung Galaxy S8 Pametni telefon Samsung Galaxy S8 vs. Samsung Galaxy S – 7 let primerjav Pametni telefon Arirang V Severni Koreji izdelujejo pametni telefon, ki je verjetno zmogljivejši od tvojega Pametni telefon HTC One X10 Pametni telefon HTC One X10 – avtonomije na pretek Najboljši pametni telefoni 2017 Top 5: najboljši pametni telefoni 2017 · ·