Zadnja atrakcija v Panometru ponuja ''potop'' na Veliki koralni greben.
Utrip mesta · arhitektura

Za opazovanje Velikega koralnega grebena vam ni več treba potovati v oddaljeno Avstralijo in se naučiti potapljanja v globino. Panometer v Leipzigu vam namreč ponuja 360-stopinjsko panoramo Velikega koralnega grebena v naravni velikosti, pri ”potopu” pa se sploh ne zmočite. Panorama se razteza na 3500 kvadratnih metrih in se zlahka meri z naravnimi lepotami.

Veliki koralni greben se po novem ne razteza zgolj pred avstralsko vzhodno obalo, ampak tudi v Nemčiji, natančneje, v Leipzigu. Tam je namreč v plinovodu – galeriji Panometer na 3500 kvadratnih metrih razstavne površine z računalniško animacijo oživel Veliki koralni greben v naravni velikosti. Gre za 360-stopinjsko panoramo, visoko 32 metrov in z obsegom 110 metrov, ki obiskovalce popelje na vizualno odpravo v osrčje največjega koralnega grebena na svetu, in to ne da bi ti morali zato smukniti v potapljaško opremo.

PREBERITE ŠE: Uppgrenna Naturhus – spa, ki je popolnoma drugačen

Za še večjo realističnost podvodnega sveta poskrbijo spreminjajoče se svetlobne razmere.

Zadnja atrakcija v Panometru ponuja ''potop'' na Veliki koralni greben.Odpri galerijo
portada__CF090551 Uppgrenna Naturhus – spa, ki je popolnoma drugačen NPL Penthouse Sodoben penthouse s fantastičnim razgledom – dom urbanega samca, ki ve kaj hoče Pop-up kartonasta hiša Daniel González: pop-up kartonasta arhitektura na ulicah Milana Gateshead Millennium Bridge, Gateshead (Anglija) 9 najbolj nenavadnih mostov za pešce na svetu ·