Pininfarina H600
Utrip mesta · mobilno

Pininfarina je na avtosalonu v Ženevi pokazala koncept električne limuzine Pininfarina H600. Kot pravi slavni oblikovalski studio, gre za ”luksuzno limuzino z električnim pogonom, elegantno in udobno, ki predstavlja odlično sintezo izčiščenega dizajna in okolju prijazne tehnologije.” Izdelali so jo s hongkonškim podjetjem Hybrid Kinetic Group, ki razvija električna vozila in baterije.

Pininfarina H600 je ekstremno varčna električna limuzina za ljudi s posluhom za detajle in okolje ter ljubeznijo do prestiža. Italijanska Pininfarina (od lani v lasti indijskega Mahindra) je koncept izdelala v sodelovanju s Hybrid Kinetic, ki je poskrbel za drobovje. Gre za utelešenje luksuza in ekskluzivnosti, estetike in vpadljivosti. Kaj manj kot prekrasnega vozila čudovitih linij, ki govori oblikovalski jezik prihodnosti, od Pininfarine pravzaprav ni bilo pričakovati.

PREBERITE ŠE: Pininfarina H2 Speed: superšportnik na gorivne celice

Pininfarina H600 naj bi nas na polnjenje pripeljala kar 1000 kilometrov daleč in pri tem dosegala hitrosti do 248 km/h. Elektromotor razvije 800 KM, vozilo pa je zmožno števec od 0 do 100 km/h premakniti v 2,9 sekunde. Maska vozil rahlo spominja na masko Maseratija Levante. V notranjosti nas pričaka elegantno temno rjavo usnje, in kjer ni usnja, je les. Seveda ne manjka osrednji infozabavni zaslon, pritegne sploščen volansko obroč in zasloni za potnike, za katere podjetji obljubljata toliko prostora za noge, kot ga najdemo v salonih.

Galerija – električna limuzina Pininfarina H600:

Pininfarina H600Odpri galerijo
Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo – prihodnja zvezda Gran Turisma Sport iz mesa in krvi Harley-Davidson Ljubljana V Ljubljani se je odprla prva trgovina Harley-Davidson v Sloveniji Airbus Pop.Up Avtodron Airbus Pop.Up: da ne boste nikoli več obtičali v gneči Bentley EXP 12 Speed 6e Bentley EXP 12 Speed 6e – električna specialiteta · · · ·