Mikroinštalacije - urbano pohištvo sredi Wroclawa
Utrip mesta · arhitektura

Mikroinstalacije (v izvirniku Mikroinstalacje) so pol stoli, pol ležalniki, ki oživljajo pozabljene dele mesta. Sedenje na stopnicah nikoli ni bilo pretirano udobno, a s praktičnimi sedišči Mikroinstalacije se to spreminja. Pod začasne instalacije ob reki v poljskem mestu Vroclav sta se podpisala poljska oblikovalca Magdalena Szwajcowska in Michał Majewski iz No Studio. Tudi vi pogrešate kaj podobnega na nabrežju reke?

V Sloveniji imamo društvo Prostorož, ki oživlja in poživlja predele mesta, v Vroclavu pa imajo Magdaleno Szwajcowsko in Michała Majewskega, oblikovalca iz No Studia, ki sta z Mikroinstalacijimi (Mikroinstalacje), to je pol stoli, pol ležalniki, želela oživiti pozabljen in zanemarjen del mesta Vroclav, stopnice ob nabrežju reke Odre.

PREBERITE ŠE: Hoteli z najlepšimi terasami na strehi na svetu

Gre za sedišča/ležišča, prirejena posebej za stopnice, urbana ”intervencija” pa ljudem omogoča, da ob reki kakovostno preživljajo prosti čas. Instalacija je nastala za lokalni arhitekturni festival DoFA’ 2016 (festival arhitekture Lower Silesian).

Mikroinštalacije - urbano pohištvo sredi WroclawaOdpri galerijo
Plavajoči pomol na jezeru  Iseo Plavajoči pomol na italijanskem jezeru Iseo nared za hojo po vodi Hoteli z najlepšimi terasami na strehi Hoteli z najlepšimi terasami na strehi na svetu Knjigarna Zhongshuge-Hangzhou Zhongshuge-Hangzhou: knjigarna, ki nima konca Monumentalne stopnice sredi Rotterdama Gromozansko stopnišče sredi Rotterdama · ·