Porsche 911 GT2 RS
Utrip mesta · mobilno

54 let razvoja modela 911 nas je privedlo do tega velikega trenutka. Milijoni odpeljanih kilometrov na pisti, makadamu in javnih cestah v razponu petih desetletjih so nas pripeljali do tega vrhunca, prihoda naj naj Porscheja 911 GT2 RS. S to različico slovitega modela 911 Porsche še ni rekel zadnje besede, je pa to zagotovo njihova najbolj drzna izjava do zdaj.

Ne samo, da je Porsche 911 GT2 RS v tem trenutku najmočnejša različica modela Porsche 911, gre namreč tudi za najbolj tehnološko napredno Porschejevo zverino, ki v tem trenutku vozi po cestah. Povsem na novo zasnovana aerodinamika, napredna uporaba karbonskih vlaken in magnezija, eno od najboljših podvozij na svetu, krmiljenje zadnjih koles in uporaba keramike pri zavorah, so le nekateri izmed tehničnih bombončkov. Srce tega športnika ostaja zvesto tradiciji, še vedno gre namreč za 6-valjni motor s prostornino 3,8 litra, na katerega so pritrdili še dvojni turbini. Rezultat je fenomenalen, iz motorja je inženirjem uspelo iztisniti 80 konjskih moči več kot pri predhodnem modelu in zdaj nova moč znaša že neverjetnih 515 kW (700 KM). Moči je tako dovolj, da priženemo GT2 RS od 0 do 100 km/h v le 2,8 sekunde, njegova končna hitrost pa se ustavi pri 340 km/h. To pomeni, da je ta najnovejši Porsche med drugim tudi najhitrejši cestni legalni avtomobil, ki so ga pri tej znamki kadarkoli naredili.

V notranjosti kraljujejo rdeča alkantara, črno usnje in dodatki iz karbonskih vlaken. Še posebej izstopa rdeč športni volan GT2 RS, z obvolanskimi tipkami, ki omogočajo hitro in natančno izbiranje med prestavami. Tako voznik kot sopotnik imata popolnoma školjkast športni sedež, ki sta ravno tako narejena iz karbona. Za piko na i imate na voljo še aplikacijo Porsche Track Precision, prek katere lahko spremljate analizo in podatke o svoji vožnji kar z vašim pametnim mobilnim telefonom. Za tiste, ki pa si želijo biti še bolj eno s svojim avtomobilom, so pri Porscheju pripravili posebno izdajo prestižne ročne ure, ki je rezervirana izključna za bodoče imetnike avtomobilov GT2 RS, naročilo te ure pa je možno le hkrati z naročilom avtomobila. Za tega naj naj naj Porscheja je treba odšteti več kot 257 tisočakov, za uro pa še dodatnih 10.000 evrov.

Galerija slik: Porsche 911 GT2 RS

Porsche 911 GT2 RSOdpri galerijo
Red_Bay-1440 Najboljši električni avtomobili 2017 Jahta Alen 45 Jahta Alen 45: turški med na valovih Workhorse SureFly Workhorse SureFly: prvi osebni dron 60 let Fiata 500 Vse najboljše, fičko! · · ·