Porsche Panamera Sport Turismo
Utrip mesta · mobilno

Porsche Panamera je zagotovo eden od bolj zanimivih avtomobilov iz Porschejeve obširne flote vozil. Nekateri se nad njo zgražajo, medtem ko je drugim neznansko všeč. Dejstvo je, da je kupejska limuzina pridobila dovolj svojih podpornikov in se še bolj uspešno vrača z novo, drugo generacijo. Tokrat v spremenjeni različici Sport Turismo in 4 + 1 sedeži.

Nova Panamera Sport Turismo oblikovno najbolj prepriča s svojimi žarometi. Spredaj so sestavljeni iz 4-točkovnih dnevnih luči v popolni LED-tehnologiji. Ravno tako ima zadnji del LED-luči, ki še posebno izstopajo zaradi dolžine luči, ki se razteza čez celo širino zadka. Velika platišča in nizka strešna linija le še poudarijo športni duh Porsche Panamere. Zaradi spremenjenega zadka imajo potniki na zadnjih sedežih več prostora in tudi lažje izstopajo in vstopajo v avtomobil. S katerekoli strani pogledamo Panamero Sport Turismo, bi težko našli kaj, kar bi nas zmotilo. Porscheju je v drugo uspelo še bolje kot pri prvi generacije Panamere.

Notranjost nudi kopico udobja in pregleden informacijsko-telematski sistem. Osrednja konzola se postopoma dviga proti armaturni plošči, kar je klasičen Porschejev element. 12-palčni zaslon na dotik omogoča dostop do najpomembnejših funkcij. Na enak način deluje sredinska konzola, ki ima tipke z videzom stekla in prav tako delujejo na dotik. Za glasbene sladokusce ponuja Panamera Burmasterjev 3D prostorski zvočni sistem. Panamera Sport Turismo premore kopico naprednih asistenčnih sistemov in kopico Porschejeve tehnologije, ki omogoča tudi manj izkušenim voznikom, da sedejo za volan Porscheja.

PREBERITE ŠE: NAJBOLJ ZLOBEN DRUŽINSKI KARAVAN: PORSCHE PANAMERA TURBO S E-HYBRID SPORT TURISMO

Panamera Sport Turismo bo na voljo v kar 6 različicah. Vstopna, Porsche Panamera 4 Sport Turismo, ima 330 konjskih moči in je zanjo treba odšteti 117.412 evrov. Vstopna naelektrena Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo ima 462 konjskih moči in stane 126.771 evrov. Turbo različica Panamere premore 550 konjskih moči in je zanjo treba odšteti 206.641 evrov. Najbolj zanimiva, prav tako naelektrena in hkrati tudi najmočnejša Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo ima 680 konjskih moči in je lahko vaša za 218.932 evrov.

Galerija slik: Porsche Panamera Sport Turismo

Porsche Panamera Sport TurismoOdpri galerijo

Trac-Grabber Trac-Grabber: v snegu ne boste nikoli več obtičali! BMW M3 CS BMW M3 CS: za le 1200 srečnežev 1000-500-citymagazine-cover Koenigsegg Agera RS: to je najhitrejši serijski cestni avtomobil prikazna Fiat 500L: osvežena podoba in še vedno veliko prostora