cover-matevz
Kulturni izbor · film

Najbolj priljubljeni slovenski film vseh časov je dobil nadaljevanje. In ne samo to, odslej ga lahko soustvarjajo kar njegovi gledalci. Vzajemna je namreč mladim dala moč, da prek posebne spletne strani in Facebooka glasujejo, kako naj Matevž ravna, da bi se osamosvojil od svoje mame. S tem je nagovorila tudi vse Slovenke in Slovence, ki pri svojem 29. letu še vedno živijo pri svojih starših.

Film Pr´ Hostar se je namreč zaključil tako, da mama z žlico hrani glavnega junaka Matevža, ki je že zdavnaj odrasel. Kar dobro karikira tudi slovensko statistiko, saj po najnovejših podatkih OECD kar 81 % mladih Slovencev in Slovenk do svojega 29. leta še vedno živi pri svojih starših.

Vzajemna je s svojim dopolnilnim zavarovanjem, ki ga potrebujejo mladi ob izgubi statusa študenta ali ob dopolnjenem 26. letu, želela nasloviti ta problem. Zato je skupaj z ustvarjalci filma Pr´ Hostar ustvarila nadaljevanje priljubljenega filma, ki ga lahko vidimo na spletu. Tam obiskovalci prek spletne strani www.odhostaj.si in Facebook profila Ni statusa. Ni panike! glasujejo, kaj naj stori Matevž, da se osamosvoji od mame. Odločitev je seveda težka in zapletena, zato potrebuje pomoč gledalcev, ki mu bodo pomagali obrniti nov list v življenju.

Ustvarjalci obljubljajo, da tokrat Gorenjci ne bodo pregovorno skopi, saj bodo glasovalcem razdelili lepe nagrade – med drugim tudi nočitev za dva v legendarnem hotelu Pr´ Hostar. Nagradna igra poteka do vključno 15. oktobra na spletni strani www.odhostaj.si in na Facebook profilu Ni statusa? Ni panike!


cover-unicenje Filmski napovednik: Uničenje (2018) JM4_4362.NEF Filmski napovednik: Potnik (2018) Maze-Runner-the-maze-runner-37814614-1920-1200 Filmski napovednik: Labirint: Zaton (2018) 08-1-1 Najbolj čudne grozljivke, ki so jih kadarkoli posneli ·